Youtube/Нова српска демократија
Andrija Mandić

“Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić odbijanjem da potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), izgubio je poverenje i više nema podršku Demokratskog fronta (DF)”, saopštio je jedan od lidera tog političkog saveza Andrija Mandić.

On je rekao da će o sledećim potezima narednih dana razgovarati unutar saveza “Za budućnost Crne Gore” i partnerima sa kojima imaju većinu u parlamentu.

Mandić je na Televiziji A1, rekao da Krivokapić nije ispunio očekivanja kako crkvenih krugova koji si ga predložili za nosioca liste koalicije “Za budućnost Crne Gore”, tako i građana koji su na parlamentarnim izborima 30. avgusta prošle godine glasali za smenu vlasti.

Kako je istakao, Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i SPC usaglašen je početkom aprila, a Krivokapić je, odbijajući da ga potpiše, napravio težak skandal.

Mandić je kazao da Krivokapić još ima šanse da reaguje tako što će otići u Patrijaršijski dvor i potpisati Temeljni ugovor.

– Krivokapić nije ušao u politiku kao stručnjak za ekonomiju ili pravo, niti kao iskusan političar, već je doveden da reši konkretna pitanje, a jedno od ključnih je upravo Temeljni ugovor sa SPC – ukazao je Mandić.

Prema njegovim rečima, nepotpisivanjem tog ugovora nastavlja se diskriminatorski odnos prema SPC, jer je ona jedina verska zajednica sa kojom ne postoji takav dokument, iako je u pitanju najbrojnija verska zajednica u Crnoj Gori.

Mandić je rekao da, osim nepotpisivanja ugovora sa SPC, Krivokapićeva vlada pokušava da izbegne popis stanovništva, dok, istovremeno, vodi katastrofalnu ekonomsku politiku.

– Imamo na delu protivzakonito zaduženje, jednu vrstu izdaje prema SPC i, uz sve to, još i optužbe kako mi ucenjujemo – kazao je Mandić.

Kako je naveo, Krivokapić na sve načine pokušava da odgovornost za svoje loše postupke prebaci na druge.

– Umesto da kaže da nije ispunio očekivanja, on optužuje druge za navodne ucene što je sramotno – istakao je Mandić.

Mandić je odbacio navode da će DF u predstojećim razgovorima predložiti njega za novog premijera, dodajući da je, s druge strane, nesporno da treba podvući crtu za 200 dana rada Krivokapićeve Vlade.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here