Pajtić izlazi na crtu Đilasu

0

Trka za predsednika Demokratske stranke: Bojan Pajtić i Dragan Đilas
 

Đilas u intervjuu za Blic nije naveo čime je Pajtić obrazložio želju da se kandiduje za predsednika DS, ali je naveo da bilo ko od njih dvojice da izgubi izbore, nema potrebe da napušta stranku.

 

Predsednik DS je kazao da veruje da će i posle 31. maja, kada je izborna skupština DS, ostati na čelu demokrata. Đilas nije želeo da odgovori čiju podršku unutar DS očekuje kako bi ostao na mestu predsednika, već da će ponuditi drugačiji način vođenja stranke.

 

"On neće biti onakav kakav je bio u vreme Borisa Tadića, jer svi su dizali ruke za sve što se kaže, a neće biti ni onakav kakav je bio u poslednjih godinu dana, gde se predsednik stranke sve vreme bori sa opozicijom u sopstvenim redovima, koja ima podršku vlasti i medija koje vlast kontroliše", rekao je Đilas.

 

Po njegovim rečima, nova vlada Srbije je za sada pokrenula samo mere
štednje koje ne mogu da okrenu privredu.

 

"O promeni radnog vremena neću da pričam. Cela Evropa radi od devet ujutro, a imaju pet puta veću platu od nas", rekao je predsednik DS.

 

"Neki poput (ministra finansija) Lazara Krstića su doneli niz mera koje treba da srede finansije ove zemlje. Povećao je poreze, a mi danas imamo najmanji prihod u budžetu u poslednjih 10 godina. Šta ga kvalifikuje da i dalje bude ministar?", zapitao je Đilas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here