Aleksandar Letić
Scena iz filma "Dara iz Jasenovca"

Američke akademije filmske umetnosti i nauke nije uvrstila naš film u trku za 93. nagradu po redu, u kategoriji za najbolji film van engleskog govornog područja.

Među 15 kandidata je zato film Bosne i Hercegovine „Kvo vadis, Aida?“, koji će se za nagradu sa stranog govornog područja boriti sa ostvarenjima Čilea, Danske, Češke, Francuske, Gvatemale, Hongkonga, Irana, Obale Slonovače, Meksika, Norveške, Rumunije, Rusije, Tajvana i Tunisa.

Podsetimo, film reditelja Predraga Gage Antonijevića „Dara iz Jasenovca“ o stradanju Srba u zloglasnom ustaškom logoru izazvao je poslednjih dana mnoge reakcije.

4 COMMENTS

  1. Sto je cudno? To je politika, 70 godina krili I kriju stradanja srpskog naroda, jer su oni najveci krivci, kadija te tuzi kadija ti sudi, ceo zapad se obogatio na ropstvu drugih naroda

  2. U ovom svetu, gde vlada “duboka država“, ne možemo očekivati drugo sem radnji u interesu kapitala. To je od uvek bilo pravilo zapada, ma koliko ga hvalili prozapadno orjentisani, mada nas i na istoku ne čeka poštenje! Isti su samo se u imenima i načinu vladanja razlikuju. To je čovek, najveće zlo “parka iz doba jure (demokratije)“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here