Pali sa penala

Vestionline
0
Vestionline
Još jedna pobeda do finala: Veterani Beograda

Fudbaleri Beograda iz Sidneja propustili su šansu da se direktno plasiraju u veliko finale Premijer lige Južnih distrikta NSW.

U duelu sa najboljom ekipom ligaškog dela sezone Kemps krikom poraženi su posle penal-serije sa 3:1.

Nakon žestoke borbe tokom 120 minuta igre bilo je 0:0. Sreća je napustila naš tim prilikom šuteva sa 11 metara, pa će sledeće nedelje Beograd morati na popravni ispit. Šansu za plasman u finale tražiće protiv pobednika duela trećeg i četvrtog, odnosno protiv ferfildskih PATS-a, koji su eliminisali naše Orlove. Ukoliko dobiju ovaj meč, fudbaleri Beograda će za titulu igrati ponovo protiv Kemps krika.

A u plej-ofu lige veterana, Beograd je savladao ekipu Boniriga. U eliminacionom polufinalu Beograd je u srpskom derbiju slavio sa čak 6:0. Treba istaći da je Bonirig bio značajno oslabljen neigranjem čak šestorice standardnih prvotimaca. Štaviše, igrali su ceo meč sa samo deset igrača – bez zamene.

S druge strane, Beograd je bio fokusiran i Dejan Davidović sa pet i Aleks Gajić sa jednim pogotkom već u prvih 45 minuta rešili su pitanje pobednika. Uzajamnim dogovorom dva tima i uz saglasnost glavnog arbitra, drugih 45 minuta nije ni odigrano, što je u skladu prijateljske atmosfere koja vlada između dva srpska tima.

Sledeće subote veterani Beograda nastavljaju razigravanje sa Bosli sportom i ako pobede ići će na megdan hrvatskoj ekipi Sidnej juniors u velikom finalu. Beograd je tako na pravom putu da ponovi lanjski uspeh kad je osvojio veliko finale veteranske lige.

Večeras klupska slava

FK Beograd večeras slavi klupsku slavu Svetog Stefana. Ovo je praznik kad Srpska pravoslavna crkva i vernici obeležavaju prenos moštiju Svetog Stefana, prvog velikomučenika i ovaj praznik naziva se i Sveti Stefan letnji ili Stevan Vetroviti. Beograd će obeležiti ovu svetkovinu na crkvenom imanju u Rosmoru s početkom u 18.00 časova. Molitva i lomljenje slavskog kolača je sat kasnije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here