Vesti
Bez petardi: Otac Simon Turkić

Posle dve godine ograničenja kroz koja je svet prošao, predstojeći pravoslavni Božić će se ponovo proslaviti dostojanstveno i u Frankfurtu.

– Ove godine, pored nemira u svetu i rata u Ukrajini, mi imamo mir ovde, hvala bogu, tako da očekujemo da će sve proći u najboljem redu. Slavićemo bez maski i bez ikakvih ograničenja i drago mi je što će vernici moći da dođu u crkvu da se pomole i proslavimo zajedno naš veliki praznik. Uoči Badnjeg dana i Božića, mogu da kažem da naš hram na Galusu ima uređenije dvorište nego što je bilo. Na Badnji dan ćemo paliti badnjak u porti, a naš Zoran Radulović nam se javio da će doneti badnjak. Očekujemo mnogo naroda i želimo da sve prođe u redu i miru. Molimo vernike da ne nose petarde i druga slična sredstva. To nam nije potrebno – rekao nam je otac Simon Turkić, starešina Pravoslavne crkvene opštine Frankfurt.

U petak, na Badnji dan, liturgije će biti služene od 9.00 u oba hrama. Večernje i paljenje badnjaka će u hramu na Galusu biti u 18.00, a u crkvi na Betoven placu u 17 sati.

U subotu na Božić, liturgija će u obe crkve početi u 9.00.

Na Sabor Presvete Bogorodice u nedelju, liturgija u hramu na Galusu počinje u 10, a u crkvi na Betoven placu u 9.00.