Palma: Daj dva smanjenja plate!

0

Fonet/A. K.
Nakon današnje odluke Markovićeva plata treba da bude 61.501 dinar
 

Za još deset odsto, posle istog smanjenja koje je propisala Vlada Srbije u javnom sektoru, zarade će biti umanjene predsedniku Skupštine Jagodine Draganu Markoviću Palmi, gradonačelniku Ratku Stevanoviću i njegovoj zamenici Snežani Vukašinović.

Po rečima Markovića, taj predlog je usvojen sa ciljem da se funkcioneri solidarišu sa građanima, "onima koji pune budzet, a kojima su plate smanjenje" i sa "penzionerima koji su nekada punili budžet, a sada su im penzije umanjene".

"Ne mogu predsednici skupština i gradonačelnici i njihovi zamenici da primaju pet ili šest puta veće plate od onih koji rade u fabrikama u dve, tri smene. Kad je teško, mora da bude teško za sve", kazao je Marković.

Dodao je da je njegova plata pre umanjenja zbog minulog rada bila 81.155 dinara, a da je nakon tog smanjenja i usvajanja mera štednje 68.334 dinara. Nakon današnje odluke Markovićeva plata treba da bude 61.501 dinar.

Gradonačelnik je najpre imao 101.888 dinara, a sada će njegova plata biti 74.249 dinara, dok će zamenica gradonačelnika primati 58.311 dinara, jer je pre svih umanjenja primala 78.593 dinara.         

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here