Grad Jagodina
Dragan Marković Palma

“Jedinstvena Srbija podržava Zakon o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu i njegove izmene i dopune”, izjavio je u Skupštini Srbije lider Jedinstvene Srbije i šef poslaničke grupe Dragan Marković Palma.

– Moj predlog je da taj zakon prvo krene od političara i ja se prvi prijavljujem da me provere i siguran sam da se i vi gospodine ministre (Siniša) Mali slažete. Da pokažemo građanima da taj zakon nije pravljen za neke druge, nego za sve građane Srbije podjednako, a da prvo krene od političara. I to podržava i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Svako od političara koji ima automobil od 40.000 evra, a nema preduzeće ili kompaniju, da mu se ispita poreklo imovine. Evo ja se sad prijavljujem i Vi gospodine ministre vidim da se slažete – rekaoje Dragan Marković Palma u Skupštini Srbije prilikom rasprave o izmenama i dopunama Zakona o utvrđivanju porekla imovine.

– Takođe predlažem i da se izmeni zakon kojim se kažnjavanju vlasnici privatnih radnji zbog neizdavanja fiskalnih računa, a to se posebno odnosi na ugostiteljske radnje i one koji imaju brzu hranu. Predlažem da se umesto zatvaranja radnji na 15 dana uvedu veće novčane kazne i ako treba za dva, tri ili četiri puta da finansijske kazne budu veće za neizdavanje fiskalnog računa, samo da se radnje ne zatvaraju, jer to je onda pogubno i po tog privatnika i po radnike i po državu. Taj zakon nije ova vlast donela nego neki pre „visoki šusteri za niske štikle”. I kada je reč o borbi protiv korupcije, laž je da je korupcija u zdravstvu i prosveti. Lekari, medicinske sestre, učitelji, nastavnici i profesori nisu korumpirani. Ajmo da u tom poslu hvatamo velike ribe, a ne beovice (vrsta sitne ribe kako ih u cetralnoj Srbiji zovu). Jer velika riba guta malu ribu – kazao je Marković.

On je potom kritikovao ministra Sinišu Malog.

– Ja svake nedelje imam sastanak sa desetak privrednika, iako je nedelja dan za odmor i pozvao sam ministra Malog dva, tri puta i nije mi se javio. A pozvao sam i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i on se na drugo zvono javio i pozvao sam i ministra Nedimovića i on se nakon drugog zvona javio. I meni nije drago da radim nedeljom. Sigurno ste ministre gledali koliko je skočio bitkoin. Sada je oko 47.000 evra ili 50 i nešto hiljada dolara. Ja se javljam svakome i gospodine ministre mi poslanici smo glasali i izabrali Vas, a ne Vi nas. Mene dnevno zove minimum 30 ljudi sa nepoznatih brojeva i ja se javim. Od toga je 50 posto iz Jagodine, a 50 posto iz drugih gradova. Ali vam ne zameram zato što ste stručni za resor za koji ste zaduženi. A to za što sam vas zvao trebalo je najviše dva minuta razgovora. To me naučio Dačić koji ne razgovara telefonom više od 35 sekundi. A on zna da bude i gori od vas gospodine ministre, pa se javi nakon tri sata i pita „šta si me trebao”, a ja kažem „brate ne znam zašto sam te zvao, zaboravio sam”. A ti privrednici sa kojima sam razgovarao zapošljavaju 2100 radnika ukupno – rekao je Marković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here