Grad Jagodina
Dragan Marković Palma

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma saopštio je da mu je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao da Srbija ponovo predloži Vladimira Božovića za ambasadora te zemlje u Crnoj Gori.

On je gostujući na TV Prva rekao da je telefonom razgovarao sa Krivokapićem.

– Ja sam pozvao Krivokapića. Razgovarali smo telefonom. Neću da pričam o pojedinostima. Ja sam došao do zaključka da ne odlučuje on sam o tome, da ima neko iznad njega, a ko ne znam – rekao je Marković.

Božović je 28. novembra prošle godine proglašen za personu non grata i zatraženo je da napusti Crnu Goru zato što je Podgoričku skupštinu iz 1918. godine nazvao – “slobodnim izrazom narodne volje za ujedinjenje sa bratskom Srbijom”.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore na čijem čelu je tada bio Srđan Darmanović, tada je saopšteno da je u skladu sa članom 9. i 41. Bečke konvencije o diplomatskim privilegijama i imunitetima, Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore proglasilo ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, Vladimira Božovića za persona non grata i zatražilo da napusti Crnu Goru.

– Koju je štetu naneo naš ambasador time što je rekao, što se pozvao na Bečku konvenciju. Da li građani Crne Gore imaju štetu? Da li je smanjen broj turista, još turizam nije počeo? Znači nisu imali štetu – kazao je Marković.

On je rekao da mu je Krivokapić rekao:

– Znate šta, ajde vi predložite ga ponovo, pa ćemo mi ponovo. Mi smo pola Crne Gore napravili. Mešovitih brakova toliko ima. Imam mnogo prijatelja Crnogoraca – kazao je Marković gostujući na TV Prva.

Na pitanje novinarke TV Prva da li mu je Krivokapić rekao da Srbija opet predloži istog ambasadora, Marković je rekao:

– Da, izvinjavam se Krivokapiću. Ne pričam o pojedinostima.

On je kazao da je ovo sam uradio, da nije dobio zadatak od predsednika države ni od Vlade Srbije.

– Znači sam sam uradio. I to sam ga uveče zvao. On je jedan veliki gospodin. Prihvatio je razgovor, u pola 12 sam ga zvao uveče. I ja sam mu na tome puno zahvalan. Ne može Srbiji niko da određuje ko će joj biti ambasador – istakao je Marković.

On je kazao da je Srbija Crnoj Gori dala vakcine.

– Mi smo im dali vakcine. Čekajte, vi ste član NATO pakta. Što niste tražili od njih, da vam oni daju – poručio je Marković.

Marković je 15. februara pozvao Vladu Crne Gore da u roku od pet dana vrati ambasadora Srbije u Podgoricu, najavljujući da će u suprotnom pozvati građane Srbije da ne letuju na crnogorskom primorju.

1 COMMENT

  1. Crna Gora je trebala davno da se bojkotuje posto je njihova vlada priznali Kosovo. A tek za Srbe koji idu u hrvatsku na godisnji odmor nebih znao sta da kazem. Mozda bi takve nazvao budale i izdajice?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here