Palma u Beč doveo i studente

0

Nezaboravno iskustvo: Studenti ispred Univerziteta

 

 

– Hteo sam da studenti budu privilegovani i posete Beč, jer političari u predizbornim kampanjama često tvrde kako će voditi računa o studentima i poljoprivrednicima, koji se zaborave odmah posle glasanja.

 

 

Hojpl ide u Srbiju

Marković je razgovarao sa gradonačelnikom Beča Mihaelom Hojplom i ponudio da gradu Beču pokloni dva hektara zemlje u industrijskoj zoni u Jagodini. Cilj ove ponude je da Beč pošalje u Jagodinu investitora, koji bi dobio besplatno zemljište sa kompletnom infrastrukturom, uz uslov da zaposli najmanje 23 radnika.

Hojplu je ponuđena saradnja i na polju sporta i kulture, a Marković je kolegu pozvao da dođe u posetu Jagodini, što je ovaj i prihvatio.

Želim da oni vide da njihov grad, infrastrukturno, liči na Beč. Naravno, Beč je jedinstven po istorijskim zdanjima, ali kada su u pitanju aslaftirane ulice, sportski tereni i slični infrastrukturni poduhvati oni se neće razočarati – objasnio je Marković.

"Dolazak ovde je za nas veoma značajan. Znamo dosta o Beču, ali samo preko televizije ili novina, a sada kad imamo prilike da ga doživimo i uživo to je nezaboravno iskustvo", kazao je Petar Gligorijević, student Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu.

"Lepo je što imamo mogućnost da upoznamo sve znamenitosti grada. Meni je ovo prvi dolazak u Beč i nezaboravno iskustvo", naglasila je Sofija Puljić, student Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

Prvog dana posete Beču, u nedelju, studenti su obišli kulturne i istorijske znamenitosti glavnog grada Austrije, a najduže su se zadržali u Nacionalnoj biblioteci i dvorcu "Šenbrun".

U ponedeljak su posetili gradsku Većnicu, a potom su prisustvovali predavanju na bečkom Univerzitetu.

U delegaciji iz Jagodine nalaze se još i Ivica Tončev, savetnik zamenika premijera Ivice Dačića, Ratko Stevanović, predsednik Gradske skupštine Jagodine, narodni poslanik Petar Petrović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here