Tanjug
Metju Palmer

Ambasador SAD Entoni Godfri izjavio je danas da očekuje dolazak američkog izaslanika za Balkan Metju Palmera, ali da to trenutno ne dozvoljava aktuelna epidemiološka situacija.

– Nadam se da će moj veliki prijatelj Palmer doći u Srbiju, ali se bojim da situacija zbog Covid-a 19 u SAD i Srbiji trenutno to ne dozvoljava. Bolje je da se ta poseta organizuje nešto kasnije – rekao je on komentarišući navode medija da, uz Lajčaka, uskoro u Beograd stiže i Metju Palmer.

“Novosti” danas pišu, pozivajući se na nezvanična saznanja da Brisel i Vašington pripremaju pisane zahteve Beogradu u kojima će se Srbiji staviti do znanja da mora da prizna Kosovo, a da nagoveštaj, kako navode, te združene akcije, predstavljaju posete Srbiji u veoma kratkom periodu – posrednika u dijalogu sa Prištinom Miroslava Lajčaka, sledeće nedelje, i Metjua Palmera, zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju.

3 COMMENTS

  1. Hvala na ponudi,vama grobarima Balkana,ali Kosovo će biti Srbija i tu nema pregovora!Referendum će biti naš odgovor.Dakle gospodi Lajčaku i Palmeru javite da ne dolaze!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here