youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal
Metju Palmer

Zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Metju Palmer izjavio je danas u Banjaluci da se razgovori o statusu Kosova i Metohije ne mogu dovesti u vezu sa dešavanjima u BiH, prenosi Fena.

– Osim što bi normalizacija odnosa između Beograda i Prištine značajno poboljšala odnose i bezbednost na celom prostoru zapadnog Balkana, otvorila bi evropski put i za Srbiju i za Kosovo – rekao je Palmer i dodao da je to jako dobro za BiH.

Američki funkcioner je, u razgovoru za novinsku agenciju BiH, izrazio nadu da će stranački lideri uspeti da dođu do sporazuma koji će omogućiti da se formira nova vlast na nivou BiH, kako bi se zemlja kretala ka EU, odnosno ka evroatlanskoj budućnosti.

Palmer je rekao da SAD podržavaju Dejtonski sporazum i dodao da će morati da dođe do reformi u zemlji da bi BiH bila funkcionalnija i da bi ispunila standarde za članstvo u EU.

Američki diplomata potvrdio je da ostaju na snazi američke sankcije Miloradu Dodiku i Nikoli Špiriću zato što SAD nisu videle nikakve promene u njihovom ponašanju, a to bi ih kvalifikovalo da budu uklonjeni s američke “crne liste”.

– Oni znaju šta treba da urade. I nama bi bilo drago kada bi to i radili – naveo je Palmer.

Palmer je naglasio da njegova zemlja zagovara najbliži mogući partnerski odnos između NATO i BiH i da veruje da Rusija želi da blokira evropski i evroatlantski put BiH.

5 COMMENTS

  1. Овакве будале се баве проблемима и праве проблеме свим земљама ове планете, да би стварни проблеми њихових земаља изгледали као ситнице.

  2. Hvala Bogu pa smo preziveli najgore.
    Dolazi njihov kraj moći i nasilja nad malim i nejakima u svetu.
    Dogodine u Prizrenu!!!

  3. Bolje pitanje je, kakve veze ti imaš sa time, do juće nisi znao, gde se nalaze!nije ti ovo Tvin Piks!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here