EPA-EFE
Vladimir Putin i Donald Tramp

Glavni analitičar Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbjednosti (ODKB/ Igor Panarin ocenio je da će snažno jedinstvo ruskog i američkog predsednika Vladimira Putina i Donalda Trampa moći da reši problem Kosova i Metohije.

Panarin je rekao da se nada da će se 2020. godine dogoditi nova Jalta, kao 1945. godine, i da će tri glavna svetska lidera Vladimir Putin, Donald Tramp i Si Đinping moći da stvore novi pravedniji sistem međunarodnih odnosa, zasnovan na dijalogu civilizacija i obostrano korisnoj saradnji među narodima.

On je za beogradsku “Politiku” ocenio da postoje dve američke spoljne politike – zvanična Donalda Trampa i nezvanična probritanskog “klintonovskog klana”, koje su u fazi akutne konfrontacije na Balkanu.

Komentarišući želje SAD da se ubrza postizanje rešenja za Kosovo, Panarin je rekao da je Vašington podeljen, s jedne strane na nacionalno orijentisane patriote kao što je Tramp, a s druge strane su globalisti, uglavnom demokrate i britanski lobi u SAD, čiji je centar upravljanja u Londonu.

– Ako se na Balkanu “odjednom” slučajno dogodi novi međuetnički sukob, Bela kuća će neizbežno biti uvučena, a Tramp postati talac politike svojih probitanskih globalističkih protivnika. Balkan je strateško mesto za britansku kontrolu nad Evropom i Bliskim istokom – dodao je Panarin.

Glavni analitičar ODKB rekao je da njegove prognoze govore da je verovatno da Beograd postane jedna od četiri prestonice Evroazije, na čelu Balkanske konfederacije koja bi moguće obuhvatala i Mađarsku.

On je rekao da NATO ima strategiju hibridnog ratovanja, koja pretpostavlja dominaciju “meke moći” sa ciljem dezintegracije evroazijskog prostora, svaranje haosa i nestabilnosti u susedstvu Rusije, a njegova srž je informaciono ratovanje, koje uključuje i obojene revolucije, pritiske, terorizam i ekstremizam.

“Politika” napominje da se polako ostvaruju prognoze Panarina od pre četiri godine da će “Turski tok” proraditi 2020. godine, da će se Srbija na neki način pridružiti Evroazijskoj uniji, kao i da će Rusija ekonomski istrgnuti Tursku iz NATO-a.

1 COMMENT

  1. Moze samo Tramp da vrati Putinu ALJASKU sto su na prevarantski nacin sa Romanovim uzeli pa cemo onda da razgovaramo .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here