youtube/ PRVA
Arno Gujon

Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba Slovenije (SSS), 4. decembra sastao se s Arnom Gujonom u Beogradu i kaže da je oduševljen planom za novu humanitarnu akciju.

– Akcije gospodina Gujona odavno su postale tradicionalne. Impozantna je i gotovo neverovatno da je uspeo i sada kada je sve u zastoju zbog pandemije korona virusa. To je za svaku pohvalu, a govorim u svoje ime, ali i ispred SSS – kaže Kokanović za “Vesti”.

On ističe da dugo prati Arna Gujona te da nije sumnjao da će nastaviti s humanitarnim radom i sada kada je postao direktor Uprave.

– Na sastanku sam ga pozvao da poseti Sloveniju tako da očekujem da nas uskoro obiđe. Samo da popuste epidemiološke mere, pa da možemo da ga dočekamo kako dolikuje i predstavimo mu naša kulturno-umetnička društva – kaže Kokanović.

Radićemo zajedno

Kokanović navodi da je SS imao u planu božićnu akciju, kojom bi srpska deca u Sloveniji crtežima i poklončićima obradovali vršnjake na KiM.

– Nažalost, zbog pandemije se izjalovio naš plan. To sada neizvodljivo jer je zabranjen prelazak iz jedne u drugu opštine u Sloveniji tako da, bože zdravlja, akciju ostavljamo za proleće – nada se Kokanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here