Panika u medijima: Evakusiana redakcija “El Paisa”

0

Beta/AP/T. C.
U napadu na redakciju pariskog satiričnog lista "šarli ebdo" život je izgubilo 12 ljudi
 

Redakcija lista "El Pais" evakuisana je oko 15.00 časova zbog sumnjivog paketa koji je jedan čovek ostavio na prijavnici.

Madridska redakcija evakuisana je kada je jedan čovek ispred skenera na prijavnici ostavio "sumnjivi paket", koji trenutno ispituje policija, prenose španski mediji.

Dva španska satirična dnevnika "El Hueves" i "Mongolia" uputila su izraze solidarnosti nakon napada na prostorije "Šarli ebdo", a časopis "Mongolia" je na tviteru reprodukovao jedno od izdanja francuskog lista posvećenog proroku Muhamedu.

"Danas smo svi `Šarli ebdo` i podržavamo slobodu izražavanja", napisao je na svom "tviter" nalogu urednik mesečnog izdanja "Revista Mongolia" Gonzalo Boje.

Ovu poruku prati crtež Kabia, francuskog karikaturiste koji se nalazi među 12 žrtava današnjeg napada u Parizu.

Pojačane su mere bezbednosti i oko danskog časopisa "Jilgends-Posten" koji je prvi objavio karikature proroka Muhameda, izazvavši bes i ogorčenje u muslimanskom svetu.

U internom dopisu zaposleni u "Jilands-Postenu" su obavešteni da su preduzete pojačane bezbednosne mere.

"Nadzor i nivo bezbednosti oko naših kancelarija u Konpenhagenu i Vibu pooštrene su. Pratimo situaciju posle napada na Šarli Ebdo", dodala je uprava te medijske grupe.

El Pais: Sumnjivi paket nije sadržao ništa opasno

Sumnjivi paket koji je dobila redakcija španskog dnevnika "El Pais" nije sadržavao ništa opasno, saopštio je portparol kompanije "Prisa", vlasnika lista. Zaposleni u listu vratili su se na posao nakon što je utvrđeno da u paketu nije bilo ničeg opasnog, prenosi agencija Rojters.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here