EPA-EFE
Novak Đoković

Novak Đoković je u finalu turnira u Adelejdu. Srbin je deveti put u karijeri savladao Danila Medvedeva 6:3, 6:4 uprkos problemima sa povredom zadnje lože i za titulu će odmeriti snage sa Amerikancem Sebastijanom Kordom. Biće to njihov prvi međusobni duel.

Novak je odlično otvorio meč. Posle tri gema u kojem su oba igrača čuvala svoj servis, Đoković je napao početni udarac Medvedeva. Došao je do dve brejk lopte, Medvedev je prvu spasio, ali na drugoj pravi servis grešku i Srbin je poveo 3:1.

Međutim, problem je nastao u sedmom gemu. Novak je pokušao da stigne jednu loptu i odmah se uhvatio za zadnju ložu desnu noge. Uspeo je u tom gemu da spasi brejk loptu, povede 5:2, ali je odmah zatražio medicinski tajm-aut.

Otišao je u svlačionicu i vratio se sa zavojem oko desne noge. Nije ga to omelo da ipak sigurnim servis gemom dođe do prvog seta sa 6:3.

Srpski as je opreznije počeo drugi set. Trudio se da poeni što kraće traju i bez problema je osvajao svoje servis gemove. Nije imao mnogo šansi na početni udrarac Medvedeva sve do rezultata 3:3.

A onda je Novak zaigrao agresivnije i naterao Rusa na greške. Došao je do brejk lopte, Medvedev ponovo popušta pod pritiskom i Đoković stiže do brejka za 4:3.

U narednom gemu je viđena velika borba. Medvedev je sada izborio brejk loptu, ali je Novak spasio drugim servisom od 200 kilometara na čas. Rus je izborio i drugu priliku da poravna skor, međutim Đoković je sada odservirao as. Usledio je još jedan neodbanjiv servis, pa viner iz početnog udarca i Đoković je stigao na gem do trijumfa.

Smanjio je Medvede na 5:4, ali je Novak iskoristio svoj servis i stigao do trijumfa.

Finale počinje u 8.30 časova u nedelju uz direktan prenos na Sport klubu 1.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here