”Pao” jedan od najtraženijih narko bosova u SAD

0

Dolijao: Hektor Beltran Leiva
 

Kako javljaju svetske agencije, vođa narko kartela "Beltran Leiva" uhapšen je dok je večerao u jednom ribljem restoranu u turističkom mestu San Migel de Aljende, u centralnom delu Meksika, izjavio je načelnik kriminalističke policije u ministarstvu Tomas Seron.

 

Prema njegovim rečima, Leiva, koji ima nadimak El H, uhapšen je u društvu jednog muškarca u policijskoj operaciji tokom koje nije ispaljen nijedan metak. Seron je rekao da je hapšenje usledilo posle 11 meseci detaljne istrage.

 

U Meksiku je Leiva jedan od glavnih narko bosova čiji se kartel već nekoliko godina bavi švercom kokaina iz centralne i južne Amerike u SAD i Evropu.

 

"El H. (49) bio je vrhovni vođa kartela ‘Beltran Leiva’ od smrti svog brata Artura 2009. godine", ubijenog u obračunu s meksičkom mornaricom u Kuernavaki, 60 kilometara južnod od glavnog grada, rekao je Seron.

 

 

Njegova druga dva brata su ranije uhapšeni. Meksička vlada je ponudila 2,2 miliona dolara, a SAD pet miliona dolara za bilo kakvu informaciju o njemu. Braća Beltran Leiva bili su bliski saradnici šefa najvećeg meksičkog narko kartela Sinaloa, Hoakina Gusmana El Ćapa.

 

Od dolaska na vlasti u decembru 2012. godine predsednika Enrikea Penje Njeta, uhapšeno je ili u policijskim akcijama ubijeno nekoliko poznatih narko dilera. U tim akcijama uhapšen je i Gusman, svojevremno najtraženiji narko bos u svetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here