EPA/Alberto Pizzoli
Papa Franja

Društvo mora da podrži žene, koje su žrtve porodičnog nasilja, poručio je danas papa Franja povodom sve većeg broja zlostavljanih žena u svetu, u vreme pandemije koronavirusa.

– Ponekad one rizikuju da budu žrtve nasilja u zajedničkom životu koji nose poput bremena koje je preteško. Pomolimo se za njih, tako da im Gospod da snagu i da ih naše zajednice podrže, zajedno sa njihovim porodicama – rekao je papa Franja, obraćajući se iz svoje biblioteke u Vatikanu.

Zbog pandemije koronavirusa, mnoge zemlje širom sveta uvele su oštrije mere, koje ljudima zabranjuju izlazak iz kuće, što je dovelo i do porasta broja slučajeva porodičnog nasilja, objašnjava Rojters.

Papa Franja je pohvalio žene koje tokom pandemije pomažu društvo da prevaziđe krizu u kojoj se nalazi, posebno spomenuvši lekarke, medicinske sestre, policajke, čuvare i prodavačice.

Istovremeno, on je pohvalio brojne žene koje kod kuće odgajaju decu, pomažu starima i invalidima.

Širom sveta koronavirusom zaraženo je 1.866.654 ljudi, preminulo je 115.269 ljudi, a izlečeno je 434.054 osoba, pokazuju najnoviji podaci sajta Worldometers.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here