Parada ponosa 28. septembra od Vlade do Skupštine grada

0

LGBT zajednica šeta 28. septembra (Foto: Ilustracija)
 

"Očekujem da se Nedelja ponosa realizuje kako je planirano, da se šetnja dogodi, da bude bezbedna i da ide u korist LGBT zajednice", rekao je Stojanović agenciji Beta, podsetivši da su organizatori u maju policiji najavili šetnju od Slavije do Trga republike.

 

"Dobili smo infomaciju da je ne samo rizično, nego i dugo i da zahteva veliki kapacitet policije, pa smo se odlučili za jednu rutu koja se prošle godine pokazala uspešno u ‘ponoćnom prajdu’, od zgrade Vlade do platoa Skupštine grada", kazao je Stojanović.

 

On je dodao da organizatori Nedelje ponosa sa policijom imaju korektan odnos.

 

"Mi ćemo insistirati da javnost bude ranije upoznata sa njihovim procenama da se ne bi desilo ono što se dešavalo ranijih godina – da saznamo da je Prajd zabranjen pet sati pred njegovo održavanje", rekao je Stojanović.

 

On je kazao da su organizatori Nedelje ponosa stalno u kontaktu sa kabinetom ministarke zadužene za evropske integracije Jadrankom Joksimović i da je to ministarstvo "nekako ispalo resorno ministarstvo za pitanje Prajda".

 

"Pozive da nas podrže poslali smo ministarstvima pravde, unutrašnjih poslova, obrazovanja, omladine i sporta, kulture, Kancelariji za ljudska prava i ovih dana očekujemo odgovore", rekao je Stojanović.

 

Prema njegovim rečima, organizatori Prajda ove nedelje će imati sastanke sa zaštitnikom građana i poverenicom za zaštitu ravnopravnosti. Ovogodišnja Parada ponosa trebalo je da bude održana 31. maja, ali su organizatori odustali od tog datuma zbog poplava koje su u maju pogodile Srbiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here