U Segedinu je počeo šampionat sveta u kajaku i parakajaku sprint za seniore. Ovogodišnji šampionat koji je ujedno i prva prilika da se izbore kvote za predstojeche Olimpijske i Paraolimpjiske igre, otvorili su takmičari u parakajaku.

Parakajak

Vuk Radovanović koji se takmčiti u kategoriji KL2, na žalost, nije uspeo da izbori mesto u finalu i samim tim propustio je prvu priliku da se bori za kvotu na Paraolimpijskim igrama naredne godine. Radovanović je šampionat u Segedinu završio u polufinalu u kojem je deonicu izveslao za 50.87 sekundi, čime je zauzeo 8. mesto. Plasman u finale iz polufinala izborila su po tri najbolje plasirana takmičara.

Naši predstavnici u kategoriji KL3, Miroslav Đorđević i Strahinja Bukvić, takmičenje u Segedinu završili su u kvalifikacijama. Đorđević je 200 metara izveslao za 48.28 sekundi čime je zauzeo 8. mesto, što nije bilo dovoljno za plasman u polufinale.

Bukvić je svoju kvalifikacionu trku izveslao za 50.37 sekundi, čime je zauzeo 7. mesto, međutim, iako je za mesto u polufinalu prolaz donosila i ta pozicija, trojica drugih takmičara koji su kroz cilj prošli kao sedmoplasirani, imali su bolje vreme.

Narednu šansu da izbore mesto na Paralimpijskim igrama u Tokiju naši parakajakaši imaće sledeće godine na Svetskom prvenstvu koje će se održati krajem maja u Duisburgu.

500m

Prvog dana šampionata u prepodnevnom programu održane su i kvalifikacije u disciplinama na 500 metara.

Ervin Holpert plasirao se u polufinale jednoseda na 500 metara. Holpert je u kvalifikacijama izveslao stazu za 1 minut i 40.83 sekunde čime je kroz cilj prošao kao drugi. Mesto u polufinalu iz šest kvalifikacionih trka obezbedila su po četvorica prvoplasiranih, kao trojica petoplasiranih sa najbžim vremenom. Za mesto u finalu, Holpert će veslati u četvrtak od 15 sati i 30 minuta.

Poslepodnevni program

U poslepodnevnom programu u kvalifikacijama na 200 metara naći će se dvoje srpskih predstavnika. U olimpijskoj disciplini K1-200 takmičiće se Milica Starović (17:10h) i Strahinja Stefanović (17:55).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here