Dario Njavro
Parni valjak

Legendarni rok bend Parni Valjak održaće sutra (subota 9. novembar 20:30) veliki beogradski koncert u punoj Štark areni, u okviru turneje “Runda 44”. Nastao na temeljima čuvene zagrebačke Grupe 220, zvanično osnovan pre 44 godine 11. novembra 1975, Parni Valjak je upravo u Beogradu zabeležio svoj prvi nastup par dana kasnije 29. novembra na koncertu više grupa u Hali sportova.

“Svaka godina je borba i runda, pa je tako zamišljena i ova turneja ‘Runda 44’. U Beogradu ćemo se 9. novembra predstaviti sa jednim novim koncertom. Biće pjesama sa novog albuma ‘Vrijeme’ (2018), ali naravno i puno starih, jer je to obavezno štivo koje se mora. Neke stvari koje nismo radili na zadnjoj turneji našle su se na plej listi”, najavljuje pevač Aki Rahimovski.

Od početka predvođen gitaristom i autorom Huseinom Hasanefendićem Husom i harizmatičnim pevačem Akijem Rahimovskim, Parni Valjak je tokom svoje izuzetne karijere objavio dvadesetak studijskih i live albuma, mnoštvo kompilacija i nekoliko video izdanja, prošavši kroz brojne promene postave. U kolektivnu svest na ovim prostorima urezali su se mnoštvom bezvremenih hitova kakvi su “Lutka za bal”, “Stranica dnevnika”, “Neda”, “Uhvati ritam”, “Jesen u meni”, “Ugasi me”, “Sve još miriše na nju”, “Zastave”, “Sunčanom stranom”…

Kreativnu moć Valjak pokazuje i albumom “Vrijeme” (Croatia Records), na kome se uz pet prethodno neobjavljenih pesama, nalaze i singlovi iz poslednjih nekoliko godina: “Samo ti (Norma Belle)”, “Prolazi sve, zar ne?”, “Za malo nježnosti”, “Opet se smijem”, “Ljubav”, “Vrijeme”, “Kad nemaš kud” feat. Tina Kresnik i “Otkud ti pravo”.

“Upravo je naslov turneje ‘Runda 44’ proizašao je iz stiha iz pjesme ‘Kad nemaš kud’ s novog albuma – ‘Ne znam koja runda, al’ još uvijek stojim’. Runda 44 je izraz iz sportskog žargona za našu 44. godinu na sceni”, kažu u Valjku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here