Pixabay.com

Predsednik Albanske alternative i prvi čovek opštine Tuzi Nik Đeljošaj izjavio je da je postizanje konsenzusa za izbor uglednih pravnika u Ustavni sud i Sudski savet Crne Gore prilika koja ne sme da se propusti kako bi se održao korak u ispunjavanju očekivanja koje od Crne Gore ima Evropska unija.

– Uprkos svim aktuelnim dešavanjima koja opterećuju crnogorsku političku svakodnevicu, nikako se ne sme zbog sitnih partijskih interesa dovesti u pitanje evropski put Crne Gore – poručio je on.

Kako je rekao “proces evropske integracije mora biti bezuslovni pokretač demokratizacije i daljeg ekonomskog osnaživanja crnogorskog društva”.

– Upravo je postizanje konsenzusa za izbor uglednih pravnika u Ustavni sud i Sudski savet prilika koja se ne sme propustiti kako bi se održao korak u ispunjavanju očekivanja koje od nas ima Evropska unija. Svako odlaganje i nedonošenje ovih odluka veoma brzo, poruka je nespremnosti da koračamo prema EU, ali i jasno na delu ko je za Evropske integracije ne samo deklarativno – kaže Đeljošaj.

Kao što je poznato, navodi on, albanski poslanici u Skupštini Crne Gore su oduvek bili konstruktivan partner i davali nedvosmislenu podršku svim reformskim procesima, snažno se zalažući za jačanje državnih institucija i pravnog poretka.

– Podrška Albanaca neće izostati ni ovog puta, jer smatramo da se isključivo korenitim reformama može ispuniti prioritetni cilj – punopravno članstvo u Evropskoj uniji. Napredak evropskih integracija, oličen u otvaranju pretpristupnih pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom, snažan su zamajac za stabilnost i napredovanje celokupnog našeg regiona – kaže Đeljošaj.

Stoga, smatra Đeljošaj, Crna Gora i njen dalji demokratski razvoj “moraju biti jedini i isključivi interes svih subjekata na crnogorskoj političkoj sceni, za dobrobit građana Crne Gore”.

– Iskreno sam uveren da će ovoga puta mudrost prevladati i da nam evropska perspektiva ni pod kojim uslovom neće izmaći – zaključio je Đeljošaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here