Foto: MN Press
KK Crvena zvezda KK Partizan

Trener Partizana Željko Obradović oprezan je pred meč sa Lijetkabelisom i ističe da crno-beli moraju da neutrališu unutrašnju igru, šut za tri poena i ofanzivni skok rivala, ali i da kvalitetnije odigraju u napadu, ukoliko žele pobedu.

Beograđani u sredu od 20.30 časova dočekuju litvanskog predstavnika u četvrtom kolu Evrokupa.

– Lijetkabelis igra tipičnu litvansku košarku. Razlika je u tome što su tim orjentisan pre svega na unutrašnju igru i mnogo toga očekuju od igrača na poziciji pet – Gagića. To su prve ideje koje imaju u napadu. Važno je da se istakne da je Lijetkabelis do sada na četiri utakmice Evrokupa imao u prosek od 28 šuteva za tri poena. Tu prednjači igrač na poziciji četiri Orelik, koji je na poslednjem meču šutirao 14-7, a u proseku ima devet pokušaja za tri. Mi treba da im smanjimo broj pokušaja, a onda i da im smanjimo procenat šuta. Njihova unutrašnja igra, šut za tri poena i ofanzivni skok – o tome treba da vodimo računa, to je ključ utakmice. Treba da probamo da budemo u odbrani na nivou kao i do sada – rekao je Obradović.

Pored dobre odbrane, neophodan je i kvalitetan napad.

– Moramo da budemo bolji u napadu, pre svega da igramo brže u tranziciji, brže u situacijama pet na pet na pola terena. A moramo i nešto da ubacimo, jer mnogo otvorenih šuteva… U poslednje vreme imamo slab procenat šuta. To je nešto na čemu insistiramo i na čemu radimo svaki trening – dodao je Obradović.

Iskusni strateg najverovatnije neće moći da računa na izraelskog plejmejkera Jama Madara.

– Jam nije trenirao juče ni danas. Biće veoma teško da bude u timu. Probao je da radi, ali ima velike bolove, imao je terapije i sve, ali… Danas nije trenirao, videćemo kako će sutra da se oseća, ali veoma teško da će biti u timu – zaključio je Obradović.

Crno-beli imaju skor 3-1, Lijetkabelis je na 2-2.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here