MN PRESS/Foto: Marko Metlas

Fudbaleri Partizana nastavljaju sa pobedama u Superligi.

Crno-beli su kao gosti u 26. kolu prosto deklasirali Rad na Banjici sa 5:0 (2:0).

Bio je to 15. trijumf u nizu ekipe iz Humske i 14. uzastopni u Superligi, čime samo pokazuju da su u sjajnoj formi.

Bili su izabranici Aleksandra Stanojevića veliki favoriti uoči ovog duela i to su i opravdali na terenu.

Posle mirnog početka u prvih desetak minuta, gostu su polako počeli da uspostavljaju ritam igre, ređaju prilike i ubrzo su i poveli preko Filipa Holendera, koji je imao tri dobre situacije u prvih 45 minuta.

Igrao se 24. minut kada je na dodavanje Takume Asana Filip Holender utrčao u kazneni prostor i udarcem sa desetak metara, po zemlji, savladao Damira Kahrimana.

Rad je najveću priliku u prvom delu imao u 33. minutu posle slobodnog udarca, Ciger je zahvatio loptu glavom, a Aleksandar Popović vrhovima prstiju sa gol linije odbio loptu u polje.

Minut kasnije, na drugoj strani, Partizan je uspeo da duplira prednost.

Lazar Marković je poslao loptu sa leve strane u srce kaznenog prostora, na pravom mestu bio je Bibras Natho koji je lagano prosledio loptu u levi donji ugao za 0:2.

Sve je bilo rešeno već na početku drugog poluvremena. Natho je u 47. minutu imao priliku, nije je iskoristio, a dva minuta kasnije već je bilo 0:3.

Ovog puta je Natho dobro prošao po desnoj strani, sa gol aut linije je vratio loptu do Lazara Markovića koji je lagano sa desetak metara savladao Kahrimana.

U razmaku od šest minuta, od 66. do 72. još dva gola za goste.

Sejduba Suma koji je nedugo pre toga ušao u igru, savladao je Kahrimana za 0:4, da bi na asistenciju Sume pogodio i Filip Stevanović za konačnih 0:5.

U finišu u 88. minutu isključen je igrač Rada Stojsavljević pošto je kao poslednji igrač odbrane povuklao sa leđa Jovića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here