Foto: MN Press
KK Partizan

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Splita u poslednjem kolu ligaškog dela ABA lige rezultatom 80:58.

To znači da će Splićani igrati u baražu za opstanak u elitnom rangu protiv jedne od ekipa iz ABA 2 lige.

Crno-beli su sezonu okončali sa skorom 13-13, naravno, bez plasmana u plej-of zbog čega će ona sigurno biti ocenjena neuspešnom.

Ipak, njihove navijače može da raduje uspon forme od kako je ekipu preuzeo Aleksandar Matović i poboljšanje, pre svega, igre u odbrani.

Gosti iz Splita su pred ovaj meč imali veliki peh da je Roko Leni-Ukić bio pozitivan na koronavirus i nije mogao da nastupi.

Jasno se videlo da je Split imao važnost utakmice koja mu je okovala ruke, te najbolji igrač Marko Luković promašio gotovo sve što je uputio u prvom poluvremenu.

Tada je Partizan fantastičnom odbranom uspeo da stekne veliku prednost koju nije ispuštao do kraja. Već u prvoj deonici je ona bila dvocifrena, a na poluvremenu iznosila čak +21.

Osim dve vezane trojke Lukovića na početku drugog poluvremena, Split nije imao adekvatan odgovor do kraja meča i kao da su se mnogo pre kraja pomirili da će morati da igraju u baražu.

U finišu su i jedni i drugi opustili ruke, pogotovo gosti koji su “skinuli stege”, ali nisu uspeli previše da smanje razliku koja je u jednom momentu išla i do +26.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here