Partizan – Galatasaraj: Da li će se igrati?

0

I pored novonastale situacije iz Partizana poručuju da žele da ugoste Galatasaraj
 

Zbog svega što se dogodilo u Istanbulu, ali i posle toga, što u Srbiji, Turskoj, regionu, vaterpolisti Galatasaraja otkazali su dogovoreni sparing sa vaterpolistima Crvene zvezde.

 

"Mi se ponašamo i pripremamo kao da će meč biti odigran, ali nije sve u našim rukama. Čekamo mišljenje viših instanci, pre svega policije, koja treba da kaže da li postoje uslovi da meč bude odigran i da svima bude garantovana bezbednost", rekao je za direktor Partizana Mirko Bradajić.

 

Sa svih strana sportisti apeluju na smirivanje strasti, da se sve vrati u sportske okvire. Isto je i sa VK Partizan.

 

"Godinama unazad mi imamo odličnu saradnju sa Galatasarajem. Igrali smo i ranije utakmice sa njima, sarađivali smo po raznim pitanjima, sparingovali… Zaista nam je saradnja odlična. I zbog toga apelujemo na javnost da sve ostane sportsko nadmetanje. Sport je sport i tako treba da ostane, a da svi, pogotovo navijači, slede primer sportista. Ne želimo da se ikome išta dogodi i samo želimo da pobedi sport", istakao je Bradajić.

 

On je dodao da je Partizan u kontaktima sa čelnicima Vaterpolo kluba Galatasaraj i da se i oni pripremaju kao da će utakmica biti odigrana u predviđenom terminu, ali i da i u turskom klubu čekaju da im to bude odobreno sa viših instanci.

 

Dakle, sve zavisi od odluke nadležnih vlasti, pre svega policije i njene odluke da li će meč biti na programu i da li će, možda, odlučiti da meč bude odigran bez publike (i to je opcija).

 

Bradajić je još jednom podvukao i poručio:

 

"Mi bismo voleli da igramo…".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here