EPA/Andrej Čukić

Fudbaleri Partizana igraće i na proleće evropski fudbal u Ligi konferencija. Iako će jedini braniti čast Srbije u ovoj sezoni, ostaje žal što to neće učiniti kao povlašćeni, od osmine finala, jer su posle remija sa ekipom Slovackog u Humskoj (1:1) takmičenje završili kao drugoplasirani u Grupi D, iza francuske Nice.

Na kraju grupne faze, a posle remija Nice u Kelnu (2:2) obe ekipe imaju po devet bodova, ali Francuzi bolji međusobni skor, pa će odmarati jednu rundu više na proleće od crno-belih.

Beograđani su sami za to krivi. Nisu večeras bili na nivou nekih prethodnih izdanja, posebno onih protiv Kelna, ali su se nekako “dokotrljali” do prednosti u finišu prvog poluvremena.

Defanzivac češkog tima je posle gužve u šesnaestercu zakačio loptu rukom, a glavni sudija pkazao na belu tačku. Vremešni Bibras Natho je bio precizan egzekutor pa je u 41. minutu razgalio oko 20.000 klinaca na tribinama (zbog suspenzije nije bilo starijih).

Bila je to i nagrada crno-belima posle nekoliko promašaja iz dobrih pozicija, kada Rikardo i Dijabate nisu uspeli da matiraju golmana Ngujena.

Gosti su u drugom poluvremenu zaigrali mnogo bolje. Golman Popović uspeo je nekoliko puta da ih osujeti u nameri da stignu do izjednačenja, ali ništa nije mogao u 73. minutu kada ga je matirao rezervista gostiju Tomič.

Već tada je postalo jasno da istrošeni igrači Partizana nemaju snage za novi finalni udarac. Iako je Rikardo posle kornera Natha dobro šutirao golavom u 88. minutu mreža gostiju je ostala netaknuta, pa je Partizan morao da se pomiri s remijem.

PARTIZAN – SLOVACKO 1:1
(Natho 41pen – Mihalik 73)

Stadion: Partizana.
Poseta: 17.256.
Sudija: Pavel Račkovski (Poljska).
Žuti kartoni: Filipović, Traore, Vujačić, Urošević, Marković (Partizan), Šimko, Švedik, Kalabiška (Slovacko).

PARTIZAN: Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Urošević – Belić (od 72. Pavlović), Traore – Dijabate, Natho (od 90+4 Saničanin), Menig (od 88. Lutovac) – Rikardo (od 88. Baždar).
SLOVACKO: Negujen – Holcer (od 82. Juroška), Hofman (od 62. Tomič), Šimko, Kalabiška – Levin, Daniček, Kohut (od 87. Šašinka) – Brandner, Veheta (od 62. Havlik), Doski (od 62. Mihalik).

2 COMMENTS

  1. Petriću, zar ne primećuješ da ti polovina igrača nije fizički spremno za ovakve mečeve ( da ne spominjemo ostale probleme )?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here