Partizan na Radnički, Zvezda sa FMP

0

U drugom duelu prvog dana takmičenja sastaće se Hemofarm i Metalac, dok će 19. februara snage odmeriti prvo Radnički iz Kragujevca i OKK Beograd, a potom Crvena zvezda i FMP.

Dan kasnije u polufinalu će igrati pobednici prvog i drugog, odnosno trećeg i četvrtog četvrtfinalnog susreta, dok je finalni meč na programu 21. februara.

 

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić izrazio je uverenje da će ovogodišnji Kup Radivoja Koraća biti još efektniji od prethodnih, zbog velikih uspeha naših klubova u evropskim takmičenjima.

 

"Uspesi naših klubova u Evropi su za primer. Jedinstveni su. Naši klubovi kao da ne priznaju probleme. Pobeda Partizana nad Barselonom je remek delo taktike, borbenosti, pristupa, ponašanja navijača", istakao je Kapičič.

 

Predsednik Regionalnog saveza istočne Srbije Zoran Živković takođe je čestitao klubovima na skorašnjim rezultatima, a posebno je pohvalio pobedu Partizana nad Barselonom nazvavši je "čistom umetnošću".

 

"Nakon što smo postali vicešampioni Evrope u Poljskoj svedoci smo renesanse srpske košarke", istakao je Živković.

 

Najušpesniji klub iz Srbije u domaćem Kup takmičenju (uključujući SFRJ, SRJ i Srbiju) je Partizan sa 10 trofeja (dva u SFRJ, šest u SRJ i dva u Kupu Radivoja Koraća). Sledi Crvena zvezda sa pet trofeja (tri u SFRJ, dva u Kupu Radivoja Koraća), FMP Železnik sa četiri trofeja (jedan u SRJ i tri u Kupu Radivoja Koraća), OKK Beograd sa tri pehara (dva u SFRJ i jedan u SRJ). Po jednom su Kup osvajali beogradski Radnički i IMT.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here