Partizan nadigrao Bosnu u produžetku

0

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Aleks Marić sa 18 poena, dok su Petar Božić i Lester Mekejleb ubacili po 12. U poraženoj ekipi najbolji je bio bivši centar "crno-belih" Žarko Rakočević sa 24 poena, dok je Sead Šehović dodao 21.

 

Utakmica je trebalo da bude odigrana u subotu, 30. januara od 20 sati u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu, ali je odložena pošto avion sa igračima Partizana nije mogao da sleti u glavni grad Bosne i Hercegovine zbog guste magle.

 

Partizan je bio bolji rival u prvoj četvrtini, koju je dobio rezultatom 22:20. Bosna je zaigrala angažovanije u drugoj četvrtini, a domaći košarkaši su dobili prvo poluvreme rezultatom 41:32. "Crno-beli" su uspeli do kraja treće četvrtine da izjednače na 53:53. Bosna je vodila u većem delu poslednjeg dela meča, ali je kapiten Partizana Petar Božić uspeo trojkom nekoliko sekundi pre kraja meča da svom timu donese produžetak. U dodatnih pet minuta bolja se snašla ekipa Partizana, koja je ovaj deo meča dobila rezultatom 11:9.

 

Partizan se izjednačio na prvom mestu na tabeli Jadranske lige sa Cibonom. Obe ekipe imaju po 19 pobeda i pet poraza. Bosna trenutno deli poslednje mesto sa Heliosom. Oba tima su ostvarila po pet trijumfa i 19 neuspeha.

 

"Bosna je dosta podigla nivo svoje igre, utakmica je bila jedna od onih koje su odlučujuće za opstanak. Oni su igrali veoma motivisano, dok se kod nas oseća umor. U završnici smo srećno došli do produžetka, ponovo Pera Božić", rekao je strateg crno-belih Duško Vujošević i dodao:

 

"Hteo bih da istaknem fantastičnu publiku u Sarajevu koja je ispoštovala i na prezentaciji timova i tokom utakmice uspehe koje je Partizan pravi ove godine. Mi smo se kao časni ljudi borili da utakmicu dobijemo, jer to je ono što je najnormalnije. Iako imam prijatelja u Heliosu, želim Bosni da zbog tradicije u utakmicama koje predstoje izbori opstanak, odnosno da ne bude poslednja. Mi smo bili u istoj situaciji kada smo čekali rezultat Panatinaikosa protiv Marusija i ne bi bilo pošteno da smo pustili Bosnu". 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here