Fudbalski klub Partizan je u zvaničnom saopštenju prezentovao brošuru po kojoj je kažnjen sa dva meča u Evropi bez publike.

Razlog za rigorozne sankcije je rasizam, prema formulaciji FARE brošure. Fudbaleru turske Malatije Mičelu Donaldu je sa tribina dobacivano da je “cigan”, što je referenca na njegov bivši angažman u Crvenoj zvezdi.

“FK Partizan ni na koji način nije učestvovao u izradi ovih brošura, niti ga je bilo ko iz organizacija kao što su UEFA ili FARE pitao za njegov stav po pitanju bilo čega, bilo kog detalja iz sadržaja ovih brošura – od trenutka planiranja izrada tih brošura, pa do njihovog štampanja i publikovanja. Nezavisno od toga, naša je OBAVEZA da poštujemo i prihvatimo svako slovo iz ovih brošura – ukoliko želimo da se takmičimo u fudbalskim nadmetanjima koje organizuje UEFA”, navodi se u saopštenju Partizana.

Na sajtu Partizana su postavljene dve verzije FARE brošura sa uputstvima i nabrajanjem svih diskriminatorskih,rasističkih, fašističkih, anti-semitskih i ostalih simbola. Uprava moli navijače da pregleda oba dokumenta kako se ne bi ponavljale situacije zbog kojih bi UEFA mogla opet da odredi ozbiljen kazne Partizanu. Pogledajte ih ovde.

 

Izvor:
partizan.rs, Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here