“Crno-beli” u drugom kolu Lige Evrope igraju u četvrtak (16.50 časova po našem, 20.50 po lokalnom) protiv Astane.

Astana, petostruki uzastopni prvak Kazahstana, koja je ispala protiv rumunskog Kluža u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, do pre nekoliko meseci bila je iz istoimenog grada. Potkraj marta novi predsednik države Kasim-Žomart Tokajev u inauguracionom slovu je predložio da se prestonica zemlje, koja je od pre dve godine milionska, preimenuje u Nur-Sultan u čast Nursultana Nazarbajeva (79), prvog predsednika posle raspada SSSR, koji je na čelu bio 29 godina, osam meseci i 26 dana.

Tokajev je potpisao ukaz o preimenovanju, a to je i ozakonjeno. Neki pravnici su se izjasnili da je čin protivan ustavu, ali su ostali u manjini.

Protiv tima u kojem su standardni Antonio Rukavina (35), igrač “crno-belih” od januara 2007. do januara 2008, golman Nenad Erić (37), kapiten, koji ima i državljanstvo Kazahstana, i novi član crnogorski half Žarko Tomašević (29), igrač Partizana u sezoni 2012/13, igraće se na stadionu s 30.000 mesta i s pokretnim krovom.

– Imamo celu ekipu na okupu, svi su spremni, što je jako bitno. Moraćemo ponovo da damo svoj maksimum ukoliko želimo pozitivan rezultat, a u Astani ga želimo. Astana je protivnik po meri, rekli smo da su Astana i Alkmar ekipe sa kojima sigurno, ako igramo maksimalno, možemo da izađemo na kraj, tako da ćemo prekosutra probati da ostvarimo rezultat koji će nam obezbediti borbu za nastavak takmičenja do kraja Lige Evropa – rekao je trener Savo Milošević uoči puta.

Govoreći o protivniku, Milošević je rekao da je to tvrda i tipična domaća ekipa, koja u utakmice ulazi koncentrisano, pošto najviše golova postiže u prvih 15 minuta prvog i drugog poluvremena.

– To je ekipa iz drugog šešira, iznad nas i Alkmara po rezultatima i rangu u grupi i naravno da je teško objasniti ljubiteljima fudbala u našoj državi da je to ekipa koja je ozbiljna i igra Evropu praktično svake godine i da neće biti uopšte lako. Ako bih pričao o snazi Astane, ljudi bi mislili da tražim opravdanje. Čeka nas jako težak meč, ali i dalje verujem da, ako smo mi pravi, možemo sa njima da izađemo na kraj – naveo je Milošević.

Na pitanje da li će Partizan, kao i u prethodnim utakmicama igrati napadački, Milošević je rekao: “Vrlo slično”.

Upitan da li zna sastav za utakmicu, Milošević je odgovorio potvrdno.

– Ako su to muke… Dobro je da imamo sve igrače na okupu, veliki je broj utakmica, rotirali smo prethodnih dana i sve je ispalo dobro. Moraćemo i u narednom periodu isto da radimo. Dobro je što imamo veći broj igrača u formi – dodao je trener “crno-belih”.

Partizan je u seriji dobrih rezultata, a Milošević je rekao da je mnogo bolje raditi u dobroj i pozitivnoj atmosferi, ali da ekipa mora da bude oprezna.

– Sigurno je da ovi rezultati iz naše lige podižu samopouzdanje. Samopouzdanje nam treba do određene mere, da ne pređemo u samoživost i da ne pomislimo da smo bolji od onog što jesmo. Ako smo na maksimumu, vrlo mali broj ekipa može da izađe na kraj sa nama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here