MN PRESS/foto: Nebojša Paraušić

Partizan je dočekao špansku Valensiju u okviru 11. kola Evrolige sa idejom da popravi utisak posle poraza u derbiju u ABA ligi. U toj nameri nije uspeo. Na kraju je rezultat glasio 100:96 za “slepe miševe” i to posle produžetka. 

Najefikasniji kod Partizana bio je Matijas Lesor sa 22 poena, a toliko je Rivero dao za Valensiju. Panter je završio duel sa 19 poena za crno-bele, a Veb i Arostegi 18, odnosno 17 kod gostiju.
Partizan je loše startovao utakmicu pre svega u odbrani. Defanzivni skok nije bio dovoljno dobar, pa je Valensija tako dolazila do poena, najviše preko Veba.
Madar je dobro otvorio utakmicu, kasnije je i Panter ubacio jednu trojku pa su crno-beli nošeni podrškom sa tribina otišli na poluvreme sa prednošću od 43:37. Dobar je to bio rezultat u odnosu na prikazano.
U nastavku slična priča, Partizan je uspevao da napravi razliku, ali nedovoljno veliku da mirno uđe u završnicu.
Pa se tako u poslednjoj deonici igralo poen za poen sve do poslednjih minuta, sekundi… Na kraju je sve bilo rešeno u produžetku. Ni tamo Partizan nije imao snagu, oslanjao se gotovo isključivo na Kevina Pantera i to se ponovo pokazalo kao loša ideja.
U narednom kolu Partizan će dočekati Crvenu zvezdu, 08. decembra, a to će ujedno biti i prvi duel ova dva tima u Evroligi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here