MN PRESS/foto: Nebojša Paraušić

Košarkaši Partizana poraženi su od Cedevita Olimpije u 11. kolu ABA lige.

To je tek drugi poraz tima Želja Obradovića nakon onog u „večitom“ derbiju protiv Zvezde.

Igrao se egal čitave tri i po četvrtine. Partizan se tokom druge četvrtine odvojio na osam poena, ali to je sve što su mogli.

Protivnik do tada ni toliko, ali je sredinom četvrte deonice čitava situacija preokrenuta što zbog poboljšanih procenata šuta za tri slovenačke ekipe, što zbog loše odbrane crno-belih kada su isti šutevi u pitanju.

Bez problema su pogađali Džejkob Pulen i Jaka Blažič u verovatno i najslabijoj partiji Partizana koji je bio oslabljen neigranjem ponajboljegi igrača Kevina Pantera.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je upravo pomenuti dvojac sa po 19 poena. Blažič je uz to dodao i po četiri skoka i asistencije. Pratio ih je Jogi Ferel sa 15 poena i šest asistencija. Nekadašnji igrač Dalasa je pred kraj meča i izbačen zbog toga što mu je dosuđena tehnička u prvom, a potom i nesportska greška u drugom poluvremenu.

Kod Partizana je najbolji bio Zek Lidej sa 17 poena, pratio ga je Jam Madar sa 16 poena i četiri asistencije. Izraelca je iz publike posmatrao generalni menadžer Bostona Bred Stivens.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here