Partizan je eliminacijom Malatije poboljšao svoj klupski koeficijent za narednu sezonu.

 

Plasmanom u plej-of za Ligu Evrope 2019/20, Partizan je došao do poslednje prepreke za svoje ukupno 11. učešće u nekoj od grupnih faza evropskih klupskih takmičenja (9. u Ligi Evrope), po čemu je ubedljivo najuspešniji u Srbiji, a drugi najuspešniji na prostoru bivše Jugoslavije.

Partizan se u ovoj sezoni takmiči kao najbolje rangirani srpski klub na klupskoj rang listi UEFA 2019/20 – zauzeo je na početku ove sezone 80. mesto, sa koeficijentom od 18.000 bodova i sa tim koeficijentom je učestvovao na dosadašnjim žrebovima u kvalifikacijama, a nadaju se da će to uskoro da se desi i u žrebu za grupnu fazu Lige Evrope ukoliko pobede Molde.

Bitno je i da Partizan ostaje adut Srbije kad je u pitanju građenje nacionalnog koeficijenta. Tome nije doprinela sinoćna utakmica (za nacionalni koeficijent se boduje svaka pojedinačna utakmica), ali sa dosadašnjim bilansom u kvalifikacijama (3-0-1) za Srbiju osvojili su tri boda (pobede u kvalifikacijama vrede 1 bod a remi 0,5 bodova), što je samo 0,5 bodova manje od dosadašnjeg doprinosa večitog rivala kome su, to se takođe mora naglasiti, za njegov doprinos Srbiji od 3,5 boda bile potrebne dve utakmice više odigrane u Evropi (i bilans 2-3-1).

Oba kluba su učesnici plej-ofova, istina različitih, takmičenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here