Fudbaleri Partizana pobedili su Keln 2:0 u četvrtom kolu Lige Konferencije u meču odigranom u Humskoj.

Partizan je došao praktično na bod od obezbeđivanja evropskog proleća, mada ako bi Nica ostala neporažena u duelu sa Slovackom, i bez ijednog boda do kraja Partizan bi osigurao jednu od prve dve pozicije u grupi. To bi bila druga vezana sezona u kojem bi se dočekalo evropsko proleće, prvi put u istoriji Partizana.

Ako se gleda isključivo teren može se reći da je za Partizan prvo poluvreme bilo iz snova. Počelo je sjajnom šansom Kvinsija Meniga, čiji je udarac odbranio Švebe. Ipak, veoma brzo stigla je nagrada za kvalitetan pristup. Fuseini Dijabate u 15. minutu iskoristio je veliku grešku Hubersa i rutinski matirao Švebea.

A onda je usledilo orgijanje dela partizanovih navijača. Napravili su bakljadu i izazvali prvi prekid odmah posle gola Dijabatea, a nedugo zatim i drugi zbog ubacivanja dimnih bombi. Tada je sudija Rajhšrajber iz Izraela odlučio da izvede igrače obe ekipe sa terena.

Ipak, nije dugo prošlo kako se dim raščistio i svi akteri se vratili na teren. Ali sudija je izneo poslednje upozorenje crno-belima da će sledeći sličan prekid automatski značiti i završetak utakmice, koja bi se registrovala rezultatom 3:0 za Keln. U tom nastavku Partizan je imao još jednu sjajnu šansu. Opet je Menig bio u glavnoj ulozi. Sjajno se snašao, sve dobro odradio, šutirao, ali nije imao sreće i pogodio je prečku.

Da ne treba očekivati mnogo drugačiju situaciju u drugom delu videlo se posle samo sedam minuta. Prvo je Menig imao još jednu veliku priliku, ali je šutirao pravo u Švebea. A onda u 52. minutu Rikardo Gomeš koristi sjajan centaršut kapitena Uroševića i donosi velikih 2:0 za Partizan.

U neka ranija vremena znalo je vođstvo od 2:0 protiv Nemaca da bude kobno i da se na kraju ostane bez pobede. Ali ovog puta 2:0 se nije pokazao kao najopasniji rezultat, već je na snazi ostao do kraja i Partizan je došao do velika tri boda, koja ga približavaju, ne samo prezimljavanju, već i prvom mestu u grupi i direktnom plasmanu u osmini finala.

U narednom kolu Partizan 27. oktobra gostuje Nici, dok Keln gostuje Slovackom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here