Partizan ponovo osvojio Kup Koraća

0

 

Partizan je trijumfom u Nišu stigao do 11 titule u nacionalnom kupu. "Crno-beli" su titule u Kupu osvajali 1979, 1989, 1992, 1994, 1995, 1999, 2000, 2002, 2008. i 2009. godine.

 

Košarkaši Partizana su od početka meča bili u vođstvu, a u prvom poluvremenu najveću prednost koju su uspeli da naprave iznosila je šest poena. FMP je u prvom delu utakmice igrao zonsku odbranu, koja je ekipu držala u rezultatskom egalu, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 34:31.

 

Klub iz Železnika je početkom drugog poluvremena uspeo da preokrene rezultat i da stigne do minimalnog vođstva. Ipak, utakmica je rešena u poslednjoj četvrtini kada su "crno-beli" sa nekoliko uzastopnih trojki povećavali vođstvo i stigli do dvocifrene prednosti. Partizan je najveću prednost imao u 37. minutu (72:54), a onda je mirnom igrom priveo finalni meč kraju.

 

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Lester Mekkejleb, koji je postigao 16 poena, dok je Dušan Kecman ubacio 14. U poraženom timu istakao se Miroslav Raduljica sa 18 poena.

 

Za MVP finalnog meča izabran je košarkaš ekipe iz Železnika Miroslav Raduljica, dok je Partizanov centar Aleksandar Marić proglašen za najboljeg igrača ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća.

 

"Protiv Hemofarma smo potrošili zadnje atome snage, jer je to bila najteža utakmica. FMP je i išao na to, psihološki je dobro postavio meč, jer nisu imali šta da izgube. Ali uspeli smo. Igrali su usku odbranu, zonsku i da nismo napravili seriju ne znam kako bi se završilo… Jako sam srećan, hvala publici", rekao je trener Partizana Dule Vujošević posle meča.

 

Kapiten crno-belih Petar Božić izjavio je da su on i njegovi saigrači zasluženo stigli do trijumfa u Kupu.

 

"Važnost utakmice najbolje se videla u prvom poluvremenu i rezultatski egal je trajao sve do poslednje deonice. Uspeli smo da prelomimo meč i sigurnom igrom stigli do trofeja. Meč sa Hemofarmom dobro nas je potrošio, ali kada je bilo najvažnije odigrali smo kako znamo i umemo. Drago mi je da smo ovom pobedom dali pravi smisao svom dosadašnjem radu, ali prave stvari tek slede. Tačnije slede novi trofeji", rekao je Božić.

 

Trener kluba iz Železnika Vlade Đurovich izjavio je da je zadovoljan igrama svog kluba.

 

"Ponosan sam na igrače… U poslednjoj četvrtini smo bili iscpljeni. Oni imaju veći izbor igrača i publiku. Zadovoljan sam igrama koje smo pokazali", rekao je Đurović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here