Partizan poražen od Panatinaikosa

0

Duel aktuelnog šampiona Evrope ekipe Panatinaikosa i beogradskog Partizana odigran je u fantastičnoj atmosferi prepunog "Pionira". Nadmudrivanje dvojice velikana košarkaške strategije Željka Obradovića i Duleta Vujoševića počeo je izjednačeno i prva četvrtina završena je rezultatom 19:19.

 

U drugoj četvrtini gosti su se sa nekoliko brzih kontri odvojili na pet poena razlike, ali su crno-beli stizali najviše zahvaljujući velikoj nadmoći i prednosti u skoku. Domaćin je ipak ostao u rezultatskom zaostatku pre pauze 32:35, a podatak da je Partizan šutno 32 puta za dva poena, a pogodio samo 12, dovoljno govori o preciznosti domaće ekipe. Najefikasniji pojedinci su bili Amerikanci Bo Mekejleb sa 11 i Dru Nikolas sa 12 poena.

 

U trećoj četvrtini igrači trenera Željka Obradovića počeli su uspešno da pogađaju iz svih oružja, dok Partizan u napadu nije pronalazio dobro rešenje na presing gostiju. Tri vezane trojke "zelenih" donele su im prednost od deset poena pred početak poslednje deonice 50:60. U četvrtoj četvrtini Dru Nikols je nastavio svoj šuterski šou koji se završio sa šest trojki – bez promašaja, što je bilo dovoljno da Panatinaikos zabeleži svoju prvu pobedu u Top 16 fazi Evrolige.

 

Pored Nikolsa koji je do kraja ubacio ukupno 22 poena, Perperoglu je dodao 16, a Batist je imao 12 uz četiri skoka. Kod domaćih Mekejleb je jedini imao dvocifren učinak sa 22 poena uz tri skoka i asistencije, Kecman je postigao 9, Roberts 8, Veseli 7, dok je Aleks Marić ostao na šest poena, uz 12 skokova.

 

Partizan uprkos porazu i dalje ima odlične šanse da prođe među osam najboljih evropskih ekipa, a jedini uslov je da PAO u poslednjem kolu kao domaćin savladala Marusi, a crno-beli mogu i da izgube meč u Barseloni.

 

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je posle poraza da njegov tim nije izdržao pritisak važnosti utakmice.

 

"Presudile su dve stvari. Kvalitet protivnika, koji je neosporno na njihovoj strani, kao i pritisak koji moji igrači nisu mogli da izdrže. Hvala publici na podršci, i nadam se da ćemo na kraju ipak uspeti da se probijemo među najboljih osam", rekao je Vujošević neposredno posle utakmice u "Pioniru".

 

Njegov kolega, Željko Obradović, najpre je čestitao navijačima "crno-belih" na atmosferi koju su napravili.

 

"Nemam reči za još jedan divan ambijent. Čestitam navijačima, ali i svim prijateljima u Partizanu na svemu što su uradili ove sezone u Evroligi. Iskreno se nadam da će uspeti da se plasiraju među osam, jer su to igrama zaslužili. Što se nas tiče, mi smo po dolasku u Beograd obećali da ćemo igrati ozbiljno i mislim da smo u tome uspeli", rekao je Obradović.

 

Grupa E
Marusi – Barselona 58:85
Partizan – Panatinaikos 66:82

 

Tabela
Barselona 4-1
Partizan 3-2
Marusi 2-3
Panatinaikos 1-4

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here