Foto: ABA League/Igokea m:tel/Nikola Vuruna
KK Partizan KK Igokea

Košarkaši Partizana pobedili su na gostovanju Igokeu 70:68 u 10. kolu ABA lige, i to, posle velikog preokreta i -14 koliko su imali tokom treće četvrtine. 

Vrlo neizvestan duel odigrali su crno-beli sa Igokeom koja je tokom većeg dela meča bila u vođstvu, ali je na kraju dozvolila gostima da nadoknade veliki minus i dođu do trijumfa.

Partizan je odlično ušao u meč i došao do vođstva. Ipak, Igokea je od sredine prve četvrtine zaigrala mnogo bolje i izjednačila. Potom je Voler doneo vođstvo timu iz Laktaša za 15:11, dok je sa druge strane Ledej promašio za tri, a potom je neprecizan bio i Zagorac sa slobodnih bacanja. Ipak, trojkom Ledeja crno-beli dolaze do 16:15.

Do poluvremena, Igokea je zaigrala mnogo bolje. Partizan je vodio 20:15, ali su domaći košarkaši zahvaljujući Starksu, koji je pogodio oba penala, napravili seriju od 7:0 za 24:25.

Raspoloženi su bili i Radanov, kao i Voler pa su domaći došli do vođstva 35:28.

Usledio je period u kojem je Igokea uvećavala prednost zahvaljujući poenima Volera, Jošila i Radanova za 44:30.

Ipak, malo po malo, crno-beli su uspevali da se vrate u meč. Tako je na 5 minuta do kraja bilo 62:53, ali se u redove Igokee uvukla nervoza, što su gosti iskoristili na najbolji način. Tako je prvo napravljena serija od 5:0 poenima Mura i Smailagića, Ledej je izjednačio, a posle neizvesne završnice i poena Pantera i Uroša Trifunovića, sa slobodnih bacanja na 14 sekundi pre kraja, Partizan dolazi do pobede.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Smailagić sa 15 poena. Pratio ga je Ledej sa 14, 12 je ubacio Trifunović.

Kod Igokee su najbolji bili Stivens i Voler sa po 18, dok je 11 postigao Jošilo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here