MN Press
FK Partizan

Fudbaleri Partizana plasirali su se u plej of Lige konferencija pošto su u 3. kolu, posle produžetaka i boljeg izvođenja penala, savladali Soči. 

Prvi meč pre sedam dana u Rusiji završen je 1:1, a kako i posle 90 minuta revanša nije bilo pobednika, posle 2:2, izvođeni su penali u kojima su crno-beli uspeli da dođu do pobede.

Od starta meča Partizan je napao, a prvu izglednu priliku Bibras Natho u 26. minutu. Izraelac je imao priliku iz slobodnog udarca sa nekih 20 metara, ali je golman Džanaev odlično intervenisao i izbacio loptu iz gornjeg desnog ugla.

U nastavku, delovalo je da crno-beli imaju incijativu, a onda je Soči poveo. Lopta je došla do Baraća na ivici kaznenog prostora, a on jeproigrao Terekova koji pogađa desni donji ugao Popovića.

Po dolasku sa odmora crno-beli su zaigrali bolje, a Miloš Jojić je šutirao po sredini gola i zatresao mrežu za 1:1.

Do kraja meča igralo se otvoreno. Tako je petnaestak minuta pre kraja Soči ponovo došao u vođstvo preko Terakova koji postiže drugi gol koji je mogao da znači i prolaz za ruski tim. Ipak, pred sam kraj meča, u sudijskoj nadoknadi, posle centaršuta iz desnog kornera, odbrana Sočija je stajala kao skamenjena. Zato je lopta došla do druge stative kroz peterac do Šćekića koji je prosledio loptu u gol za 2:2 i produžetke.

Ušlo se u dodatnih 30 minuta u kojima je Soči u 102. minutu imao najbolju priliku za gol, ali je posle loba, štoper Partizana, Vujačić izbacio loptu sa gol linije.

Do kraja meča nije bilo golova pa je Partizan otišao dalje posle boljeg izvođenja penala.

SASTAVI

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – M. Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Jojić, Zdjelar – Marković, Natho, Holender – Rikardo.

SOČI (5-4-1): Džanaev – Zaika, Prohin, Rodrigo, Barać, Terehov – Jusupov, Tsalagov, Noboa, Popov – Baršov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here