Košarkaši Partizana su rezultatom 102:88 pobedili Mega Bemaks u utakmici 26. kola ABA lige i tako “overili” prvo mesto na kraju regularnog dela takmičenja.

Zanimljivo, ovo je prvi put, posle 2011. godine, da crno-beli zauzimaju vodeće mesto posle regularnog dela.

Posle meča, trener košarkaša Partizan Andrea Trinkijeri bio je zadovoljan partijom njegovog tima.

– Prvo poluvreme smo mašliu neka stvari pod košem, imali smo egal. U drugom je lopta bolje išla, bili smo bolji u skoku i šutu i to je bilo dovoljno da pobedimo – rekao je Trinkijeri na konferenciji za medije posle meča.

Crno-beli osigurali su prvo mesto u ABA ligi i prednost domaćeg terene u majstoricama u plej-ofu, prvi put posle devet godina.

– Mislim da je dobar posao mojih igrača, koji su peglali celu godinu. Danas nisu bila tu trojica igrača, ali mi smo peglali i igrali isto. Moramo njima reći bravo – rekao je Trinkijeri i upitan je šta se dešava sa Radetom Zagorcem, Korijem Voldenom i Stefanom Birčevićem, koji nisu igrali protiv Mege.

– Uvek se tako desi kada se dođe 10-15 dana pred seriju. Nisu ozbiljne stvari, par zglobova, jedno rame i to je to manje više.

Trener crno-beli je tokom sezone apostrofirao da je ovo tim igrača u kojem niko ne zavisi ni od koga, a da su svi bitni, pa je upitan i da li je mu je kompliment to što se u njegovoj ekipi niko nije istakao.

– Nije. Treneri gube utkamice ,a igrači dobijaju. Zadovoljan sam što ekipa igra na isti način bez tri igrača. Želimo da se brzo vrate – zaključio je Trinkijeri.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here