Tanjug/AP

Fudbaleri Partizana doživeli su težak poraz od Fejenorda 2:5 u Beogradu u prvoj utakmici osmine finala UEFA Lige konferencija.

Nije mogao da se nasluti ovakav epilog nakon prvog poluvremena i početka drugog. Međutim, zasluženo su gosti iz Holandije stekli veliku prednost pred revanš u Roterdamu.

Dva puta su crno-beli vodili, 1:0 golom Natha i 2:1 na startu drugih 45 minuta pogotkom mladog Jovića, koji je još u prvom poluvremenu zamenio Izraelca.

Upravo je povreda iskusnog Natha umnogome kumovala ovakvom raspletu. Kao i izostanak prvog strelca Rikarda, koji nije imao pravo igranja zbog crvenog kartona.

Odsustvo dva iskusna inostrana igrača bilo je na kraju veliki hendikep za Partizan.

Fudbaleri Fejenorda su imali i sreće da su ekspresno uspevali da izjednače svaki put kad bi crno-beli došli u vođstvo.

Na žalost, drugo poluvremenu potpuno je pripalo Holanđanima i na kraju su zasluženo pobedili. Ubedljivo.

Crno-beli su dva puta imali prednost na ovoj utakmici, ali je bivši prvak Evrope u drugom poluvremenu stigao do preokreta i trijumfa.

Istakli su se Luis Sinistera sa golom i dve asistencije, odnosno kapiten Jens Tornstra, koji je postigao prvi i poslednji gol.

Strelci za Fejenord bili su još i Sirijel Desers, te Lutsherel Gertruida, dok su za Partizan pogađali Birbas Natho, koji je zbog povrede odmah morao da izađe,te Nemanja Jović, njegova zamena.

Delovalo je do 50. minuta da Partizan može do povoljnog rezultata, ali je Fejenord tada dodatno pojačao i onako veliki pritisak i na kraju priredio potop u Humskoj, sa četiri gola za dvadesetak minuta.

Gosti iz Roterdama su bolje i započeli ovaj susret i u uvodnoj fazi utakmice imali su dve dobre šanse.

Prvo u šestom minutu preko Nelsona, koji je lako predriblao Uroševića i šutirao u bližu ugao opreznog Popovića. Minut kasnije, sa ivice peterca je preko gola posle kornera šutirao Gertrauda.

Fejenord dominaciju na startu nije krunisao golom, ali je zato Partizan do njega stigao iz svog prvog pravog izleta na protivničku polovinu.

Dok je Menig pokušavao da se izbori sa protivničkim defanzivcima na ivici kaznenog prostora, lopta se srećno odbila i na nju je u 13. minutu naleteo Birbas Natho, koji je loptu poslao u mrežu iza leđa Bejlova.

Tom prilikom izraelski veznjak se i povredio, zbog čega je morao da napusti igru, a umesto njega na teren je ušao Nemanja Jović.

Nije mnogo trebalo Fejenordu da stigne do izjednačenja. Kombinovao je kapiten Jens Tornstra sa Sinisterom, a onda sa visine penala poslao loptu po zemlji – i od stative u mrežu Popovića.

Partizan je u prvom poluvremenu imao samo još jednu dobru šansu i to dva minuta posle primljenog gola. Posle kornera Vujačić je na drugoj stativi skinuo loptu sa noge Joviću, koji je bio u boljoj poziciji, i prebacio je preko prečke.

Fejenord je u nastavku prvog dela meča ponovo s vremena na vreme preuzimao inicijativu, a najviše problema odbrani domaćih pravio je brzonogi Nelson.

Drugo poluvreme nije moglo bolje da počne za domaće, pošto je novi vodeći gol za Partizan postigao Nemanja Jović.

Njemu je trebalo oko 45 sekundi u nastavku da savlada Bejloa – pogodio je nakon odbitka i neuspešne intervencije defanzivca gostiju.

Ipak, dogodila se repriza sa starta meča, a Fejenordu je do novog poravnanja bilo potrebno manje vremena, tek pet minuta. Strelac je bio Sirijel Desers.

Smušeno je delovala odbrana crno-belih, asistent je ponovo bio Sinistera, koji je prebacio protivničke defanzivce, a čini se i da je golman Popović morao bolje da reaguje.

Nije se tu zaustavio Fejenord, nizao je šanse, pretio, a onda u 64. minutu stigao i do preokreta. Šut Sinistere posle sjanog prodora po levoj strani neutralizovao je Popović, ali je lopta stigla tačno do desnog beka Gertruide, koji je sa ivice šesnaesterca postigao efektan gol.

Luis Sinistera, levo krilo gostiju, nakon dve asistencije i učešća kod trećeg gola, i sam je uspeo da se upiše u strelce, na sjajan način. Sa više od 20 metara prihvatio je loptu posle intervencije glavom Saničanina i onda majstorskim volej udarcem savladao Popovića.

Ubedljivu pobedu i otklanjanje sumnje pred revanš u Roterdamu, potvrdio je kapiten Jens Tornstra u 77. minutu, svojim drugim pogotkom na meču.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here