Partizan.rs/Foto Sandić
Slavlje fudbalera Partizana

Fudbaleri Partizana lako su prebrodili gostovanje u Lazarevcu ekipi Kolubare pobedom rezultatom 4:0 (2:0).

Crno beli su bolju igru krunisali u 11. minutu, kada je Aleksandar Lutovac iskoristio kardinalnu grešku golmana Stanivukovića, koji je ispustio loptu, nakon slobodnjaka Jojića. Partizan je zatim umirio igru, a u 23. minutu povredio se strelac vodećeg gola Lutovac, koga je zamenio Lazar Marković.

Zapretila je i Kolubara, ali je Stevanović bio siguran nakon šuta Nikolića u 25. minutu. Potom je Partizan nastavio da pritiska i krunisao inicijativu golom mladog Nikole Terzića u 42. minutu. Ofanzivac crno belih lepo je prošao i matirao golmana Kolubare za rezultat sa kojim se otišlo na poluvreme.

Odmah na početku drugog dela igre, Partizan je postigao i treći gol preko Rikarda Gomeša, na asistenciju Sejdube Sume. Isti igrač je, već u 56. minutu povisio na 4:0 kada se našao sam pred golmanom. Partizan je praktično, rešio pitanje pobednika, i održava tempo utakmice. Mogli su u 71. minutu i do petog gola, ali je šut Holendera, odbranio Stanivuković. Međutim, pre toga je, lopta, nakon centaršuta Živkovića, prešla gol aut liniju.

Odmah zatim, Vujačić se žalio na povredu, ali je sa igračem sve u redu. Partizan je spustio nogu sa gasa i mirno priveo meč kraju.

Partizan ostaje na liderskoj poziciji, sa dva boda više od Crvene zvezde i TSC-a. Sa druge strane, Kolubara je na 11. poziciji.

 

Kolubara – Partizan 0:4 (0:2)

Lutovac 11′, Terzić 42′, Gomeš 51′, 56′

Kolubara: Stanivuković, Janković, Radovanović, Marjanović, Bakić, Kočović (od 67′ Pecelj), Nikolić, Mladenović, Đokić (od 67′ Milisavljević), Đuranović (od 75 Dobrijević), Đenić

Partizan: Stevanović, Živković, Vujačić, Ostojić, Obradović, Šćekić, Jojić, Suma (od 61′ Jović), Lutovac (od 25′ Marković), Terzić (od 61′ Holender), Rikardo (od 61′ Natho)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here