Foto: MN Press
FK Partizan

Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić najavio je da će njegov klub sudskim putem osporiti 31. titulu Crvene zvezde.

Razlog tužbe je treća uzastopna, a ukupno 31. šampionska titula koju je Zvezda osvojila ove sezone u Superligi Srbije.

Vuletić je, u prepisci na Tviteru sa predsednikom Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost” Mirkom Poledicom, poručio da crno-beli pripremaju tužbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, nakon odluke Fudbalskog saveza Srbije da zbog koronavirusa skrati prvenstvo i da se plej-of ne odigra.

– U novoj fudbalskoj sezoni 2020/21, iz Superlige ispada 6 klubova a iz Prve lige Srbije ispada 8 klubova. Ono što je sigurno, ovakav sistem takmičenja gde iz dve lige saveznog ranga ispada 14 klubova, daće nam regularnost na vrhunskom nivou i sprečiće nameštanje utakmica – napisao je Poledica.

– Za novu sezonu još ne znamo, ali za prethodnu znamo da joj se sistem takmičenja, za potrebe jednog kluba, prvo menjao mesec dana pre njenog početka ukidanjem podele bodova a onda u sred sezone i ukidanjem čitavog plej-ofa (jedini u Evropi). O tome – ni reči. Stop licemerju! – odgovorio je Vuletić.

Poledica je zatim upitao potpredsednika Partizana da li je njegov klub pokrenuo ikakav postupan na osnovu prethodno izjašnjenih tvrdnji.

– Da, pripremamo tužbu pred CAS-om (Sud za sportsku arbitražu u Lozani) – napisao je Vuletić.

Poledica je zatim istakao da CAS nema nadležnost u pomenutom slučaju, te da je odluka koju osporava Vuletić “silovanje prava”.

Vuletić je obrazložio “da kao profesor zna da se nacionalni savez (FSS) može tužiti pred CAS-om”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here