Košarkaši Partizana večeras od 20.45 počinju novu sezonu u Evrokupu, gostovanjem Huventudu u Badaloni.

Biće ovo prvi zvanični meč crno-belih posle 9. marta, a večerašnji susret u Španiji je i debi Vlade Šćepanovića na mestu prvog trenera.

– Nikada kao igrač nisam imao ovoliki period bez zvanične utakmice i sada se svi susrećemo sa potpuno novom situacijom. Svi željno očekujemo da konačno krenemo i počne da se igra, sa pozitivnog dozom nervoze, koja je uvek prisutna kada se utakmica igra. Uspeli smo da se spremimo koliko smo uspeli, zahtevna i teška utakmica protiv ekipe koja je već odigrala tri kola španske lige i koja je imala jake mečeve. Mi smo u situaciji da nismo imali kvalitenijih pripremnih utakmica, ali šta je – tu je. Nikada nije idealna sitaucija, ali mi sa velikim ambicijama idemo u Badalonu – rekao je Šćepanović.

Trener crno-belih izjavio je da će njegov tim biti kompletan za večerašnju utakmicu,a osvrnuo se i na rivala.

– Tipična španska ekipa, koja je u trčanju možda među najboljima u Španiji. Izuzimajući utakmicu protiv Reala, imaju dve pobede protiv Unikahe i Sevilje na strani. Kada dobro trči, šutira, to je ekipa koja može da napravi velikie probleme. U tom pogledu smo se i mi spremali za tu utakmci. Imamo još vremena za pripremu, ali taj meč mora dobro taktički da se pripremi – zaključio je Šćepanović.

Mladi bek Uroš Trifunović najavljuje trijumf u Španiji.

– Idemo da pobedimo. Huventud je već odigrao tri zvanične utakmice, pobedili su Unikahu i Sevilju, a izgubili su od Reala. Rekao bih da je Huventud tipična španska ekipa. Trče, dosta šutiraju. Mislim da će to biti jedna teška utakmica za nas. Ako uđemo koncentrisani i spremni da igramo u kontaktu, mislim da možemo da pobedimo – istakao je Trifunović.

U grupi A, pored Partizana i Huventuda, još su Uniks, Venecija, Bahčešehir i Burž.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here