EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Košarkaši Partizana ostvarili su devetu pobedu u sezoni u Evroligi savladavši u 19. kolu na svom terenu ekipu Baskonije rezultatom 83:65.

Crno-beli su trijumf ostvarili fantastičnim šutem za tri poena, već u prvoj deonici su uspeli da ubace pet trojki, a na kraju su imali ukupno 13 uspešnih pokušaja van linije 6,75.
Veoma su raspoloženi bili igrači ekipe trenera Željka Obradovića, a vredi istaći da je odličnu partiju pružio bivši kapiten crno-belih i reprezentativac Srbije Vanja Marinković sa 16 poena, preuzevši lidersku ulogu u odsustvu najboljeg košarkaša tima Markusa Hauarda.
Briljantnu partiju za crno-bele pružio je mladi Uroš Trifunović sa 15 poena, od toga tri trojke čime je opravdao poverenje koje mu je pružio stručni štab, a značajnu ulogu je imao i Janis Papapetru sa 13 poena, šest asistencija i četiri skoka.
Na interesantan način Obradović je počeo utakmicu, poslavši odmah Trifunovića na teren kako bi parirao Marinkoviću. Bivši kapiten crno-belih je postavio standard pogodivši daleku trojku, ali je njegov mlađi kolega imao spreman odgovor i sa dva šuta iz daleka doneo prednost od 14:8.
Minut odmora za goste nije doneo promenu, preuzeo je Avramović sa uzastopnih pet poena i podigao razliku na devet poena, a veoma aktivan pod oba obruča bio je Lesor, koji je sa nekoliko sjajnih zakucavanja podigao na noge dupke punu Beogradsku arenu.
Fantastičnu šutersku seriju Partizana nastavio je Papapetru, trojkom je doneo prvu dvocifrenu prednost svom timu (22:12), posle novog dobrog šuta sa distance razlika je porasla na 27:12, dok je na kraju četvrtine iznosila 12 poena (29:17).
Marinković je svojom drugom trojkom podigao gostujuću ekipu, najavio je novu seriju pogodaka iz daljine i ekipe su se nadmetale u tom segmentu tokom prvog dela druge deonice, s tim što je igra često prekidana faulovima igrača Baskonije.
Sa dve u nizu Egzum je podigao prednost, a niz je upotpunio Panter za 43:26, dok je na drugoj strani Marinković u nizu promašivao čime je omogućio crno-belima da podignu razliku na čak 19 poena (45:26), pet minuta pre kraja poluvremena.
Došlo je do opuštanja u redovima domaćih, rival je zaigrao bolju odbranu i iz kontranapada lako dolazio do poena, što je trener Obradović morao da prekine minutom odmora, ali do kraja poluvremena Partizan nije uspeo da pronađe ritam – srećom nije ni rival pa je na odmoru vodio sa 47:36.
Kao prve dve i treću četvrtinu je Marinković otvorio trojkom smanjivši na razliku na osam poena, posle dve izgubljene lopte Partizana razlika je smanjena za još dva poena, dok Trifunović nije „izmislio“ poene čime je prekinuo seriju rivala, a na 12 razlike (55:43) povisio je Panter, sa dve trojke.
Baskonija je još jednom zapretila, Kocar je upisao sedam uzastopnih poena, sve je na svoje mesto vratio Egzum, briljantnim zakucavanjem za 63:50, a do kraja treće deonice domaći su imali prednost od 67:50.
Dobro su gosti ušli u finalni kvartal, ali je Lesor bio odličan u napadu i sprečio je povratak rivala, Trifunović je zakucavanjem vratio razliku, a novom trojkom je podigao na 20 poena, 78:58.
Na kraju, crno-beli su slavili sa 83:65 i ubedljivo porazili rivala koji je bolje plasiran na tabeli Evrolige.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here