Partizan za stalno u Evroligi?

0

Do sada je samo 13 klubova imalo privilegiju da u Evroligi nastupa uz A licencu, koja obezbeđuje konstantnost nastupa u ovom nadmetnju bez obzira na ostvarene rezultate. Sa druge strane, kroz učinak u domaćem prvenstvu, regionalnoj ligi i ostvareno na međunarodnoj sceni Partizan je sticao pravo da uz B licencu iz godine u godinu obnavlja svoju pripadnost evropskoj eliti.

 

Prošle godine postavljeni su kriterijumi koji odlučuju o vlasnicima A licence: na njih najviše, sa 60%, utiču rezultati u minulom periodu, zatim sa 30% prihodi od ostvarenih TV prava a poseta u dvoranama na mečevima Evrolige sa 10%.

 

Partizan u sve tri kategorije ima odlična ostvarenja u sezonama koje su iza nas, a naročito u ovoj u kojoj je stigao do završnog turnira Evrolige i preuzeo četiri vodeće pozicije na listi najvećih poseta evroligaškim utakmicama od kada je ovo takmičenje počelo da se održava.

 

Čelnici elitnog evropskog klupskog takmičenja nisu, međutim, unapred odredili datume kada će razmatrati reviziju postojećeg sistema licenci i nove raspodele, ali crno-beli itekako imaju razloga za optimizam.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here