Partizan zove Malme i PAOK da pomognu!

0

 

Šveđani i Grci stižu u Humsku. Iako bi pred kraj sezone bilo logično da je reč o transferima, nisu u pitanju novajlije za sledeću sezonu, već se Partizan spreman da u prijatelsjkim mečevima ugosti Malme i PAOK i da kompletan prihod sa tih susreta uplati u fond namenen žrtvama poplava u Srbiji.

Čelnici crno-beli su se dogovorili sa kolegama iz Malmea da odigraju humanitarnu utakmicu 27. Ili 28. juna na Topčiderskom brdu, pa je poklonici fudbala u Srbiji biti u prilici da vide na delu prvaka Švedske, koji je učestvovati i u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a vrlo je moguće da nekoliko sedmica kasnije na istom mestu ugoste i grčki PAOK. Sve je posledica zbratimljenih odnosa Grobara i navijača solonskog kluba koji su u međusobnoj komunikaciji predložili, a zvaničnici Partizana prihvatili ideju da crno-beli sa stadiona Tumba dođu u Beograd i takođe odigraju meč humanitarnog karaktera. Bilo bi to savršen revanš PAOK-a za dve posete Partizana Solonu, 2008. i 2010. godine. Oba puta slavio je grčki tim (3:1, 1:0).
"Realizacija samog meča, odnosno pregovori u vezi sa odigravanjem utakmice zavisiće od obaveza, datuma i rezultata oba kluba tokom evropskih takmičenja“, kaže se u saopštenju crno-belih.

 

Iz Partizana je stigla još jedna podrška ideji da se početkom jula u Beču organizuje duel sa večitim ravlom, Crvenom zvezdom.
"Sa željom da se pomogne i sakupi što više donacija za pomoć ugroženim i poplavljenim područjima, kao i stanovništvu ostalom bez domova, FK Partizan podržava ideju organizovanja humanitarne utakmice večitih rivala FK Partizan – FK Crvena zvezda ukoliko Fudbalski savez Srbije, FK Crvena zvezda i FK Partizan pronađu i definišu odgovarajući termin“, dodaju u Humskoj 1 i „zahvaljuju svim ljudima velikog srca koji su nesebično stali jedni uz druge i uz svoj narod, samo sa jednim i istim ciljem, a to je ujediniti se i pomoći kad je najpotrebnije“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here