Printscreen
Aljbin Kurti

Lider Pokreta za ujedinjenje Valjon Murati izjavio je da je dijalog sa Srbijom doveo do rušenja nekoliko Vlada u Prištini i da ne bi iznenadilo da se to dogodi i sa vladom Aljbina Kurtija, prenosi Ekonomia online.

Ipak, on kaže da ne očekuje vanredne izbore u aprilu naredne godine, da bi problemi u dijalogu trebalo da se reše ali da je u tom procesu neophodna ozbiljnost vlade.

– Vladama je lakše da se povuku, da imaju populističke stavove i da se onda suoče sa EU, a mi da ostanemo bez rešenja. Moj poziv je da ozbiljno shvatimo ove procese kako bismo ih rešili, jer ako se tako nastavi, možda će vlada da padne – rekao je Murati i dodao da je neophodna institucionalna stabilnost.

On ocenjuje i da do izbora u Srbiji, u aprilu naredne godine, neće biti intenzivnog dijaloga, ali i da će izbori u Francuskoj naredne godine imati važnu ulogu kako za dijalog, tako i za viznu liberalizaciju.

– Sa okončanjem tog procesa, počeće dinamika u dijalogu Kosova i Srbije, a od tada možemo da pričamo i o rešenju za sporazum – rekao je Murati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here