Pasjane: Porodilište i dalje bez trudnica, neispravna voda

0

Fonet/A. L.
Aleksandar Vučić na otvaranju porodilišta u Pasjanu
 

– Ne smemo da rizikujemo prijem trudnica. Počeće čim rešimo problem sa bakteriološki neipsravnom vodom", kazao je Šarac za agenciju Beta.

On je naveo da su nalazi kojima je potvrđeno da voda nije bakteriološki ispravna stigli juče i da je o svemu obaveštena Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

– Pokušavali smo filterima da prečistimo vodu, ali nam nije uspelo. Očekujem da će problem ubrzo biti rešen – kazao je Šarac.

Agenciji Beta je u Kancelariji za Kosovo i Metohiju rečeno da ginekološka ambulanta i laboratorija rade punim kapacitetom, a da će se uskoro naći i rešenje koje će omogućiti nesmetan rad porodilišta.

– Čitav taj kraj ima problema sa vodom i zbog toga je najrealnije da bude napravljen poseban bunar za porodilište. Radimo na tome da problem što pre rešimo – kazao je za agenciju Beta predstavnik Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Ivan Jakšić.

Prvu bolnicu za Srbe u Kosovskom pomoravlju svečano je 14. januara otvorio premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Izgradnju bolničke zgrade u Pasjanu, finasirala je Vlada Srbije sa 35 miliona dina i lokalna samouprava sa 1,3 miliona evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here