Tanjug
Patrijarh Irinej

“Stanje na KiM je vrlo teško i veoma je neizvesno kako će se pronaći rešenje za pitanje Kosova i Metohije”, rekao je patrijarh Irinej posle sednice redovnog godišnjeg zasedanja Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve.

Naša ljubav prema KiM je velika, istakao je patrijarh, ali je situacija nalik na poslovicu koja kaže: “Želim ti ćerko da te carev sin uzme, ali drugi igraju oko kuće…”.

– Borićemo se i nećemo posustati u odbrani Kosova. Nadamo se u Boga i istoriju i pomoć prijatelja da ćemo nešto uspeti. Koliko – ostaje da vidimo, zavisno od situacije u svetu i onih koji podržavaju nas i drugu stranu – rekao je patrijarh novinarima.

– Bitno je da imamo razumevanje predsednika Vučića. Ne sumnjamo u njegove dobre namere i trud koji vidimo – rekao je patrijarh Irinej, dodavši da se divi Vučićevoj energiji “koji vodi jako teške razgovore”.

– Dva i po sata smo razgovarali sa našim dragim predsednikom o problemu našeg naroda i  crkve. Najviše pažnje posvetili smo razgovorima oko KiM i konstatovali da je stanje vrlo teško i da je s obzirom na prilike vrlo neizvesno kako će se naći rešenje za pitanje Kosova – rekao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here