EPA/VALDRIN XHEMAJ
Patrijarh Irinej

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je u Banjaluci da je za srpski narod najvažnije jedinstvo, vera u boga i ljubav prema otadžbini.

– Drago mi je što sam i ove godine u Banjaluci i Republici Srpskoj da zajednički proslavimo Dan republike. Najpotrebnije nam je zajedništvo, a Republika Srpska prevladava sve teškoće zato što je stala uz gospoda Boga – rekao je Irinej nakon što je u crkvi Svete Trojice služena doksologija u čast njegovog dolaska.

Dodao je da je veoma važno i to što su mladi ljudi posvećeni bogu.

– Republika Srpska je srpska država, a u našim srcima kuca ljubav prema srpstvu i Svetom Savi – kazao je patrijarh, koji je zvaničnicima RS i vernicima poželeo srećan Dan republike.

Vladika banjalučki Jefrem izrazio je zadovoljstvo što je patrijarh Irinej i ove godine sa srpskim narodom u Republici Srpskoj. On je naglasio da je srpski narod u Republici Srpskoj „uveren da nije sam i ostavljen“.

Doksologiji u crkvi Svete Trojice prisustvovali su srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, premijer RS Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, kao i brojni vernici.

1 COMMENT

  1. Kupio sam crkveni kalendar jer sam srbin odnosno pravoslavac koji vjeruje u boga.U kalendaru je bila vasa slika pa sam tu stranicu iskinuo ne znam da li sam time napravio grijeh.Ali prije nego sto sam iskinuo tu sliku sam se prekstio i rekao boze oprosti ako sam pogrijesio.Bog ne prasta sve i mislim da vama dosta toga nece oprostiti jer ste vi okrenuli glavu svom narodu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here